Compot de prune

Compot de prune

Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si zahar.

Ingrediente:

- 750 grame prune,
- 150 g zahar,
- 1 ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

1

Se aleg prune nu prea coapte si se curata de pielite si de samburi.

2

Se face un sirop din zahar cu apa.

3

Se pun prunele sa fiarba putin, la foc mic, ca sa nu se sfarame.

Depozitarea compotului de prune:

Compotul se poate consuma imediat dupa racire sau se pune in borcane de sticla inchise ermetic, in caz ca doriti sa il depozitati in camara.

Pentru compotul pastrat ca si conserva de iarna, folositi cantitati mai mari de fructe, zahar si apa.

Ponturi:

- Daca doriti sa lasam prunele cu coaja si nu scoatem nici samburii, atunci  se inteapa cu un ac de 4-5 ori, ca sa nu plesneasca coaja la fiert.

- Fructele din compot se pot folosi la realizarea unei delicioase prajituri cu prune.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine...
O varianta a compotului de prune este chisalita de prune, specifica zonei Moldovei, dar si altor sate...
Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare