Cum sa prepari lichior de oua

Cum sa prepari lichior de oua

O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta o reteta simpla, dar speciala. Este vorba despre lichiorul de oua. Probabil ca ai auzit de aceasta licoare, insa la fel de probabil nu stiai ca se poate face in casa.

Ingrediente:

- 400 grame de lapte condensat;

- 4 galbenusuri de oua;

- 100 mililitri de brandy;

- 50 grame de zahar pudra;

- 75 mililitri de apa;

- o fiola de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

- topeste zaharul in apa(la foc mic);

- dupa ce zaharul s-a dizolvat, ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca;

- bate galbenusurile cu vanilia pana cand obtii un amestec cremos.

- adauga zaharul topit, laptele condensat si brandy-ul, dupa care amesteca bine.

- toarna lichiorul intr-un recipient de sticla si lasa-l la frigider circa 2 ore.

- consuma lichiorul in 24 ore, deoarece dupa aceasta perioada isi va pierde din calitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat. ...
Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea. Aceasta bautura se bea in cantitati mici...
Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare