Cum sa prepari o socata delicioasa

Cum sa prepari o socata delicioasa

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Daca n-ai facut niciodata socata, e pacat sa nu incerci! Iata cum se prepara aceasta minunata bautura.

Ingrediente:

– 15/20 flori mari de soc;

– 10 litri de apa plata;

– 5/6 lamai;

– un kilogram de zahar brun;

– 14 boabe de orez pentru fermentatie sau 5 grame de drojdie proaspat;

– 6/7 frunze de menta.

Mod de preparare:

- pune florile de soc intr-un borcan de 10 litri, lasand loc pentru zahar si lamai.

- feliaza lamaile si stoarce-le bine in apa. La 2/3 lamai e de preferat sa indepartezi coaja pentru ca aceasta ar putea da un gust prea amar socatei.

- acopera borcanul si lasa-l asa pentru 24 ore.

- adauga zaharul si boabele de orez(a doua zi), apoi amesteca bine.

- acopera borcanul si lasa-l sa fermenteze timp de inca 3/4 zile. Borcanul trebuie sa aiba capac, dar sa nu fie inchis complet pentru ca intreaga compozitie sa poata respira.

- in aceasta perioada, amesteca in borcan de cel putin doua ori pe zi.

- apoi, strecoara sucul printr-o sita deasa sau printr-o panza de tifon si muta-l in sticle care se vor depozita in frigider sau intr-un loc intunecos si rece.

Socata va deveni usor acidulata, asa ca deschide sticla cu grija!

Spor la treaba si sa te bucuri de socata facuta acasa!

Etichete: socata, soc, flori soc, lamai, zahar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand te afli in salbaticie, exista intotdeauna sansa de a da peste pe o planta otravitoare. Cei...
Starea de soc apare atunci cand in corp nu circula suficient sange si nu exista destul oxigen. ...
Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare