Lamai

Lista articolelor despre lamai pe AflaCum.ro

Articole despre lamai

Citeste cele mai noi articole despre lamai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lamai, pe AflaCum.ro!

Plantarea lamailor a devenit, de cativa ani buni, un obicei destul de raspandit in Romania. Multi gospodari de la noi cresc acesti pomi exotici in ghivece, protejati de frigul din sezonul de toamna-iarna. Daca e ingrijit, lamaiul poate oferi fructe frumoase si sanatoase chiar si in mediu intern. Ai un lamai productiv in casa? Nu te grabi sa-i culegi fructele inainte de coacerea deplina!

Se mai coc lamaile dupa ce sunt culese? Raspunsul este categoric nu! Aceste citrice sunt fructe non-climacterice, ceea ce inseamna ca nu isi schimba semnificativ compozitia chimica sau gustul odata ce au fost recoltate. Desi coaja poate deveni mai galbena in timp, acest proces este mai degraba o schimbare estetica decat o coacere reala a fructului. Daca ai cules o lamaie prea devreme, ea va ramane acra si nu isi va dezvolta dulceata specifica. Nu te impacienta, insa! Exista cateva moduri de a le folosi.

Cum sa folosesti lamaile necoapte? In bucatarie:

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 100 ml de vin alb;

Lamaia este cunoscuta pentru bogatia de vitamina C, insa contine si alte substante nutritive excelente pentru organism! Vorbim despre vitamine(A, E, B6), acid folic, acid pantotenic, tiamina, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc si fosfor.

De ce bine sa mananci lamaie:

- sustine sistemul imunitar. Lamaia reprezinta un puternic antioxidant, fiind recomandata in caz de raceala, gripa, infectii ale tractului respirator si infectii urinare;

Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!

Dulceata de lamai. Ingrediente:

- un kilogram de lamai;

Ficatul este supus zilnic unui amalgam de fenomene negative, de la alimentatia nesanatoasa, la stres si pana la odihna insuficienta. Bombardamentul cotidian trebuie combatut, iar detoxifierea este obligatorie, daca doresti ca ficatul sa functioneze la parametri optimi.

Regimul alimentar este esential in sanatatea ficatului. Asigurarea substantelor nutritive importante, necesare ficatului, din alimentele pe care le consumam, este foarte importanta pentru mentinerea functiei hepatice corespunzatoare, mai ales, in conditiile in care bolile hepatice pot trece neobservate timp indelungat, inainte de a se agrava si de a deveni mai greu de tratat.

Iata o metoda naturala de detoxifiere a ficatului. Ai nevoie de:

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Daca n-ai facut niciodata socata, e pacat sa nu incerci! Iata cum se prepara aceasta minunata bautura.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un ficat sanatos te scapa de toxinele si de bacteriile din corp si iti menajeaza sanatatea. Daca...
Cresterea unui lamai in casa poate fi o experienta minunata, datorita miresmei pe care o emana. Acest...
O inghetata de citrice preparata din zeama de la portocale si lamai este un mod ideal de...
O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai. Pentru ca marmelada sa nu...