Cum se face vinul de casa

Cum se face vinul de casa

Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte fructe de padure. Iata ce pasi trebuie sa urmati ca sa faceti un vin de casa de calitate:

1. Cel mai important pas in producerea de vin este recoltarea strugurilor la momentul potrivit.

2. Inmuiati si fierbeti strugurii, la foc mediu, pana cand boabele se inmoaie si mustul iese din ele. Striviti boabele de struguri si presati-le, pentru a indeparta sucul de pulpa, intr-o presa de struguri.

3. Daca doriti sa obtineti un vin mai dulce, puteti adauga suc de struguri din comert.

4. Pentru a obtine un vin de casa bun, adaugati 2 kg de zahar, 4 litri de apa si 1/8 lingurita de drojdie de vin, la 4 litri de struguri fierti si striviti. Dizolvati drojdia in apa calda si amestecati restul ingredientelor intr-un recipient de peste 8 litri. Adaugati drojdia si amestecati-o bine in compozitie.

5. Pentru a verifica vinul, aveti nevoie de un kit special de testare a aciditatii si de un hidrometru, pentru verificarea nivelului zaharurilor, pe care le puteti achizitiona din magazine de specialitate.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt mari amatori de must! Si bine fac, deoarece aceasta licoare dulce si aromata are o...
Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza...
Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare