Cum trebuie degustat vinul

Cum trebuie degustat vinul

Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum urmeaza:

1. In primul rand vinul trebuie sa fie la temperatura potrivita, pentru degustare. Vinul alb se pune la racit in frigider, timp de o ora, inainte de servire, iar cel rosu se serveste la temperatura camerei.

2. Apoi, trebuie sa folositi un tirbuson de calitate, pentru a scoate dopul si este indicat sa stergeti partea superioara a acestuia, dupa ce ati dezlipit invelisul de staniol.   

3. Verificati daca dopul nu prezinta mucegai sau decolorare si daca aceste semne sunt prezente doar in partea de sus, stergeti-le si treceti la pasul urmator.

4. O data dopul indepartat, mirositi-l, pentru a depista orice miros neplacut, care poate indica stricarea vinului.

5. Daca vinul contine sedimente va trebui sa-l strecurati, intr-un alt recipient, printr-un tifon, printr-o strecuratoare de ceai sau printr-un filtru de cafea, pentru a indeparta impuritatile.  

6. Turnati-va vin in pahar si lasati-l sa se odihneasca (o ora in cazul vinurilor tinere si 2-3 ore in cazul celor vechi) permitand complexitatii de arome sa se dezvolte.

7. Inspirati adanc mirosul vinului, deoarece o mare parte din gustul acestuia este determinat de miros.

8. Luati o gura de vin si plimbati-l prin gura, pentru a-i descoperi aromele.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul poate reprezenta un cadou potrivit pentru un cuplu proaspat casatorit, pentru gazda unei petreceri sau chiar...
Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea....
Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare