Afla cum sa depistezi primele semne ale diabetului

Afla cum sa depistezi primele semne ale diabetului

Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere simptomele.

Daca la inceput pot fi confundate cu mici probleme de sanatate, lasate netratate pentru o mai lunga perioada de timp, simptomele diabetului pot duce la complicatii serioase. Diabetul apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina (diabet tipul 1) sau cand corpul nu recunoaste si nu foloseste insulina produsa ( diabet de tip 2).

Insulina este un hormon care ajuta la transportarea glucozei si la absorbtia acesteia de catre diferite celule ale corpului, care o transforma in energie. Atunci cand insulina nu este produsa sau nu este folosita de catre organism, celulele corpului nu pot absorbi glucoza necesara pentru producerea de energie, acest lucru ducand la probleme de sanatate.

Daca aveti in familie cazuri de diabet sau daca conditia fizica va poate transforma intr-o posibila victima a diabetului, ar trebui sa fiti foarte precauti. Iata cum puteti depista primele semne ale diabetului:

- Urinarea foarte frecventa. Atunci cand insulina nu este produsa sau folosita, glucoza nu poate fi transformata in energie, reprezentand un mare pericol, deoarece rinichii nu o pot filtra si reactioneaza la surplusul de glucoza luand apa din sange, pentru a o dilua. Rezultatul este umplerea vezicii urinare mult mai des si implicit golirea acesteia de mult mai multe ori pe zi, lucru care se va opri, numai daca urmati un tratament.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Oricine se poate simti obosit, din cand in cand. Daca, insa, va simtiti lipsiti de energie in...
Citeste prospectul medicamentului Ultratard HM si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diabet...