Semnele unei infectii a tractului urinar

Semnele unei infectii a tractului urinar

Infectia tractului urinar este cauzata de bacterii, care patrund in vezica urinara sau in rinichi.

Desi ati putea crede ca urina cauzeaza aceasta infectie, acest lucru nu este adevarat, deoarece aceasta nu contine bacterii. Infectia din vezica urinara este un caz usor si poarta denumirea de cistita, pe cand infectia din rinichi reprezinta o boala mai grava, denumita pielonefrita.

Tratamentul pentru infectia din vezica urinara se poate face prin medicamente pe cale orala si printr-o cantitate mare de lichide, pentru evitarea raspandirii infectiei.

Iata care sunt simptomele acestei afectiuni:

- Urinarile foarte frecvente, cu eliminarea unor cantitati mici;
- Urinarea in timpul noptii;
- Senzatia de arsura, ce creaza durere si disconfort, la nivelul uretrei;
- Puroi in urina;
- Sange in urina;
- Febra;
- Urina urat mirositoare.

In cazul unei infectii la nivelul rinichilor, exista toate simptomele indicate mai sus, plus unele mai severe:

- Stari de voma;
- Dureri in zona inghinala sau in solduri;
- Dureri abdominale;
- Febra mare si frisoane;
- Oboseala cronica;
- Transpiratie abundenta pe timpul noptii.

Daca in urma unui tratament, infectia tractului urinar nu s-a vindecat, ar trebui sa faceti un control, pentru a depista cauzele. Puteti face o ecografie a rinichilor si a vezicii urinare, in acest sens. Exista mai multe tratamente pentru infectiile de tract urinar, care nu includ medicamente si antibiotice, cum ar fi remediile naturiste, precum consumul de apa de cocos si suc de merisoare, care sunt foarte sanatoase.

Este indicat sa mariti consumul de apa, mai ales dupa o cura cu vitamine si minerale, deoarece acestea pot cauza formarea de pietre la rinichi, daca nu sunt digerate si absorbite in totalitate de organism.
Pentru a evita astfel de infectii, este indicat sa nu va abtineti de la urinare si sa mergeti la toaleta de fiecare data cand aveti nevoie. In cazul femeilor este necesar ca acestea sa pastreze o igiena impecabila a partilor genitale.

In cazul copiilor este obligatoriu ca scutecele sa fie schimbate o data la maxim 4-5 ore, chiar daca nu sunt pline si ca zona fundului si partile genitale sa fie spalate foarte bine.

In cazul bebelusilor, aceasta afectiune ar trebui tratata imediat, deoarece ei sunt foarte fragili.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

ITU sau infectia de tract urinar este o infectie bacteriana. Este cauzata de bacterii care ajung in...
Indicatii: Prezista este un medicament antiretroviral utilizat in tratamentul infectiei cu virusulimunodeficientei umane (HIV). Apartine unui grup...
Ceaiul din coada calului sustine functia excretorie a rinichilor, ajuta la mentinerea unei functii urinare normale si...