Sfaturi practice pentru scaderea glicemiei

Sfaturi practice pentru scaderea glicemiei

Nivelul glicemiei influenteaza modul de reactie al corpului fata de infectii, vindecarea anumitor afectiuni si coagularea sangelui.

Glicemia ridicata impiedica vindecarea totala a anumitor boli si diminuiaza eficienta sistemului imunitar. In cazuri extreme, aceasta poate da nastere la diabet, boala ce se manfiesta prin incapacitatea corpului de a regla nivelul adecvat al zaharului din sange, de regula deoarece corpul nu mai produce insulina.

Iata cum puteti sa va mentineti nivelul glicemiei scazut:

- Faceti exercitii fizice. Una dintre cele mai simple modalitati de a va scadea nivelul glicemiei este prin exercitii fizice zilnice, deoarece acestea nu numai ca va tonifiaza musculatura si contribuie la o buna functionare a sistemului cardiovascular, dar va si ajuta corpul sa foloseasca glucoza din sange, ca sursa de energie pentru efortul depus. Nu trebuie sa faceti sporturi extreme sau exercitii extenuante, pentru a va scadea nivelul de zahar din sange. Este suficient sa faceti o plimbare de 30 de minute zilnic. De exemplu, mergeti pe jos la serviciu, in loc sa folositi masina.

- Utilizati scortisoara. Studiile arata ca aceasta scade in mod natural nivelul glicemiei. Betisoarele de scortisoara pot fi macinate si utilizate pentru a aromatiza cafeaua, ceaiul sau chiar iaurtul. Insa nu folositi dulciuri cu scortisoara, deoarece zaharul din aceastea maresc nivelul glicemiei.

- Relaxati-va. Cand corpul e stresat, acesta produce adrenalina si alti hormoni, in locul insulinei. Minimalizand nivelul de stres acasa si la serviciu veti putea creste nivelul de insulina si sa permiteti corpului sa proceseze glucoza, in loc de grasimi, pentru a produce energie. Daca lucrati intr-un domeniu cu un nivel de stres ridicat, puteti sa va calmati ascultand muzica care va linisteste, pe drum spre serviciu si spre casa.

- Hidratati-va corespunzator. Nivelul glicemiei poate fi tinut sub control daca beti cel putin opt pahare de apa pe zi. Puteti accentua acest efect, prin consumul de ceai de ginseng, sau adaugand scortisoara in apa. Extractul de lemn dulce si afinele ajuta la secretia de hormoni, ce ajuta la pastrarea nivelului scazut al glicemiei.

- Evitati mancarurile care cresc glicemia ( painea, pastele, orezul), care tensioneaza pancreasul. Acestea sunt mult mai greu de procesat, deoarece necesita mai multa insulina, decat produce pancreasul. Incercati sa consumati mancaruri care scad glicemia, cum ar fi: fulgii de ovaz, mazarea, cerealele integrale sau alte mancaruri bogate in fibre.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Galvus este un medicament care contine substanta activa vildagliptin. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde de...
Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Glicemia reprezinta cantitatea de glucoza din sangele circulant. Nivelul glicemiei este foarte important pentru sanatate. O glicemie...