Alimente care scad glicemia

Alimente care scad glicemia
Alimente care scad glicemia

Glicemia reprezinta cantitatea de glucoza din sangele circulant. Nivelul glicemiei este foarte important pentru sanatate. O glicemie mare(hiperglicemia) sau una mica(hipoglicemie) vor cauza probleme mari pe termen lung. Diabetul este boala adesea asociata disfunctionalitatilor glicemice.

Hiperglicemia este mai frecventa decat hipoglicemia. Ea poate avea diverse cauze precum: stresul, lipsa activitatii fizice, factorii genetici sau anumite boli.

Ce alimente sa consumi pentru scaderea glicemiei:

Scortisoara scade nivelul zaharului din sange. Consuma o lingurita din acest condiment pe zi, pana reglezi glicemia. Astfel, va creste receptivitatea celulelor la insulina, convertind glucoza in energie.

Peste gras. Somonul, macroul, tonul,s ardinele sunt pesti cu continut ridicat de acizi grasi omega 3, responsabili cu buna functionare a inimii, dar si cu reglarea glicemiei. Practic, consumul de peste gras creste sensibilitatea la insulina in cazul pacientilor cu diabet.

Fibre. Maximum 50 grame de fibre/zi regleaza nivelul zaharului din sange! Mai mult, o dieta bogata in fibre poate fi la fel de benefica precum tratamentul medicamentos destinat diabetului!

Usturoi. Ajuta la metabolizarea glucozei si contine compusi care au efecte asemanatoare celor specifice insulinei. Consumul cotidian de usturoi este recomandat in cazul bolnavilor de diabet!

Legumele contin fibre, proteine, vitamine si minerale, toate responsabile cu tinerea sub control a nivelului glicemic.

Ceaiul verde mareste sensibilitatea la insulina si ajuta la prevenirea problemelor cardiovasculare.

Fructele oleaginoase(nuci, migdale, fistic etc) sunt pline de acizi grasi esentiali si omega 3 ce ajuta la reglarea glicemiei.

Cirese. Consumul de cirese este recomandat in caz de diabet. Acestea contin anticiani, compusi ce combat rezistenta la insulina si scad glicemia.

Vin rosu. Un pahar de vin pe zi te ajuta sa reduci glicemia, prin prevenirea absorbtiei de glucoza in intestine.

Citeste si: Cum sa tratezi diabetul. Foloseste aceste frunze

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Komboglyze se utilizeaza in asociere cu regimul alimentar si exercitiile fizice pentru a ameliora controlul glicemiei la...
Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Glimal este indicat pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, atunci cand numai dieta, exercitiile fizice si...