Ce spune barbia despre sanatatea ta

Ce spune barbia despre sanatatea ta

Barbia poate arata ce fel de copilarie ai trait, spune un studiu realizat recent pe 6 600 adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani.

Iata cum afecteaza copilaria forma barbiei si a maxilarului.

1. Barbie proeminenta(prognatism). Prognatismul determina maxilarul inferior sa stea in fata maxilarului superior, impingand maxilarul inferior inainte. Prognatismul mandibular poate sa cauzeze inghesuirea dintilor, iar la unele persoane dintii inferiori pot sa acopere dintii frontali superiori. De asemenea, persoanele care au prognatism pot avea mugurii dentari in pozitii anormale. Apar si dificultati in procesul de mestecare a alimentelor. Boala are, in cele mai multe cazuri, cauze genetice.

2. Barbie insuficient dezvoltata(retrognatism). Retrognatismul face ca partea din mijloc a fetei sa para proeminenta, deoarece cea inferioara este retrudata. Buza superioara o acopera pe cea de jos, nasul pare supradimensionat, iar muscatura are de suferit din cauza acestui decalaj de dezvoltare. Dintii sunt inclinati, ca sa poata compensa muscatura incorecta, iar fata, per ansamblu, are un aspect disproportionat. Factorul ereditar este covarsitor si in cazul acestei afectiuni.

3. Maxilar asimetric. Asimetria maxilarului nu este o trasatura innascuta, ci o dobandire. Aceasta se datoreaza stresului fizic din copilarie; de exemplu, lipsa proteinelor, impactul metalelor grele, obezitatea si fumatul. Posibilitatea de a dezvolta o asemenea afectiune este mai mare in familiile numeroase cu venituri scazute; nutritia si calitatea asistentei medicale sunt afectate.

Atat cei care sufera de retrgnatism cat si ce care sufera de prognatism pot avea si asimetrie. Conform rezultatelor studiului, acest tip de barbie a fost gasit la fiecare al patrulea subiect testat. Asimetria maxilarului nu este, neaparat, vizibila, daca nu esti specialist in ortodontie. Cu toate acestea, exista modalitati de a verifica. Ai o structura asimetrica a maxilarului daca:

- mesteci mai mult pe partea dreapta sau pe cea stanga;

- placa dentara pare mai puternica pe unii dinti;

- uneori, gingiile sangereaza.

4. Barbie simetrica. Structura plana simetrica a maxilarului este o trasatura complet mostenita care nu e influentata de factori externi sau de mediu.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca va numarati printre persoanele, care atunci cand iau in greutate, acumuleaza grasime la nivelul obrajilor si...
Barba este considerata a fi un semn de masculinitate, putere, forta si intelepciune. Cu toate acestea, in...
Daca ai obiceiul sa te razi si nu ti-ai lasat pana acum barba, poate ar fi timpul...