Barbati. Cum sa cresti nivelul de fertilitate (III)

Barbati. Cum sa cresti nivelul de fertilitate (III)

Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic. Retine! Aceasta poate fi afectata de o multime de factori, cum ar fi stilul de viata si dieta. Consumul de alcool si fumatul pot afecta la randul lor fertilitatea. Daca nu poti sa renunti complet la aceste vicii, incearca sa reduci, macar, consumul. De asemenea, nu uita sa mergi la medic pentru evaluare.

Pentru a spori sansele de a procrea, incearca sa ai o viata cat mai sanatoasa. Iti oferim cateva sfaturi utile.

TINE LEGATURA CU MEDICUL TAU!

1. Unele medicamente pot afecta fertilitatea masculina. Discuta cu medicul tau despre medicamentele prescrise. Unele dintre acestea pot afecta  fertilitatea. Medicamentele utilizate pentru a trata anxietatea si depresia, cele pentru prostata sau pentru infenctii fungice pot avea un efect negativ asupra  spermatozoizilor.

2. Nu amana vizita la medic, daca suspectezi ca esti infertil!  Medicul tau va face o examinare a organelor genitale  si o serie de teste amanuntite.
Simptome si cauze ale infertilitatii:
   - erectie slaba sau deloc, apetit sexual mai mic , durere, disconfort, nodul testicular, interventii chirurgicale recente in zona inghinala, istoric cu probleme sexuale sau de prostata.

3. Trateaza orice infectie! Orice boala cu transmitere sexuala, trebuie tratata imediat.  Antibioticele pot stopa o boala cu transmitere sexuala. In cazul in care problemele de fertilitate sunt cauzate de o boala sexuala, e nevoie de indicatiile si tratamentul medicului.

4. Discuta cu medicul despre tratamentele hormonale.     Acestea sunt, uneori, folosite pentru a corecta problemele de fertilitate. In cazul ai un dezechilibru hormonal care afecteaza fertilitatea, medicul iti va prescrie un tratament. Nivelul ridicat sau scazut al anumitor hormoni pot afecta fertilitatea. Hormonii sintetici pot ajuta la corectarea acestei probleme. Medicul va stabili care hormoni te pot ajuta.

5. Interventie chirurgicala, daca este necesar. In cazuri rare, infertilitatea este cauzata de leziuni ale organelor de reproducere. In aceasta situatie, medicul poate decide sa te opereze.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic....
Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic....
Sexul este un subiect tabu, din punct de vedere religios si nu numai, insa o viata sexuala...