Barbati. Cum sa cresti nivelul de fertilitate (II)

Barbati. Cum sa cresti nivelul de fertilitate (II)

Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic. Retine! Aceasta poate fi afectata de o multime de factori, cum ar fi stilul de viata si dieta. Consumul de alcool si fumatul pot afecta la randul lor fertilitatea. Daca nu poti sa renunti complet la aceste vicii, incearca sa reduci, macar, consumul. De asemenea, nu uita sa mergi la medic pentru evaluare.

Pentru a spori sansele de a procrea, incearca sa ai o viata cat mai sanatoasa. Iti oferim cateva sfaturi utile.

EVITAREA UNOR COMPORTAMENTE NOCIVE

1. Renunta la fumat! Fumatul, atat active cat si pasiv, reduce numarul de spermatozoizi. Pentru a creste nivelul de fertilitate, incearca sa reduci fumatul si, daca ai forta mentala, renunta definitiv. Evita locurile unde se fumeaza.

Renuntarea la fumat e dificila. Asa ca apeleaza la ajutorul unui medic specialist si la cel al prietenilor. Exista, de asemenea, grupuri de sprijin, care te pot ajuta sa scapi de acest viciu.

2. Bea alcool cu moderatie. Barbatii care consuma cantitati exagerate de alcool risca sa devina infertili! Un pahar-doua pe zi, nu omoara pe nimeni, dar nu exagera! Daca nu consumi deloc alcool, e bine sa iti pastrezi obiceiul.

3. Evita consumul de marijuana! Ingredientul activ din marijuana, THC, reduce numarul de spermatozoizi. Acesta poate, de asemenea, sa scada apetitul sexual.

4. Evita caldura excesiva in zona genitala. Exista anumite studii care arata ca un exces de caldura in zona inghinala poate scadea numarul de spermatozoizi.

Poarta haine aerisite, cel putin in sezonul cald. Incearca sa petreci mai putin la sauna si in cada cu hidromasaj. Nu sta cu laptopul, prea mult, pe genunchi.

5. Limiteaza expunerea in preajma unor  substante chimice daunatoare. Metalele grele, razele X  si pesticidele  pot provoca nedorita infertilitate. Daca lucrezi cu substante chimice sau poluante, imbraca echipamentul de protectie, in orice moment.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic....
Fertilitatea trebuie sa reprezinte un punct de interes pentru tine, atunci cand vrei sa devii tata biologic....
Sexul este un subiect tabu, din punct de vedere religios si nu numai, insa o viata sexuala...