Cum afli daca suferi de HALITOZA - RESPIRATIA URATA

Cum afli daca suferi de HALITOZA - RESPIRATIA URATA

Respiratia urat mirositoare sau halitoza(halena) este o problema destul de raspandita in societatea secolului al XXI-lea. Ea poate fi cauzata de o igiena orala precara sau de alti factori(probleme parodontale, afectiuni gastro-intestinale, tartru, tutun, gura uscata-xerostomie) si afecteaza aproximativ 30% din populatia planetei.

De multe ori, oamenii nu isi dau seama ca respiratia lor nu e tocmai in regula. Pentru a fi sigur ca nu suferi de halena, exista cateva modalitati de a verifica. Iata care sunt acestea:

1. Degetul. O metoda foarte buna, daca reusesti sa plasezi degetul cat mai aproape de radacina limbii. Apoi, asteapta sa se usuce saliva si miroase-ti degetul. Evident, vei avea mainile curate. Metoda se aplica pe timp de zi.

2. Incheietura interioara. Linge aceasta zona cu partea de mijloc a limbii, acolo unde se acumuleaza cele mai multe bacterii. Dupa 10 secunde, miroase. incheietura. Daca mirosul e neplacut, spala-te pe dinti si apoi foloseste apa de gura.

3. Panza de tifon. Sterge limba cu o bucatica de panza de tifon. Placa galbena iti ofera informatii despre producerea de sulfide. Nu uita: mirtosul pe care il percepi tu, il simt si ceilalti.

4. Paharul de sticla. Inspira puternic intr-un astfel de pahar( paete fi si o cana), iar apoi expira incet pe gura, pastrand paharul cat mai aproape de fata. Imediat, inspira din nou repede pe nas. La final, evalueaza rezultatul.

5. Ata dentara. Foloseste o ata dentara asa cum o faci in mod uzual. Dupa aceea, miroase-o.

6. Oglinda. Stai in fata oglinzii si scoate limba cat poti de mult. Daca pe ea e placa si aceasta e foarte inchisa la culoare, s-ar putea sa miroasa urat. Spala-te pe dinti!

7. Indepartarea placii de pe limba. Fa acest lucru, cu ajutorul unei linguri de inox. Evalueaza, apoi, placa. Culoarea inchisa arata o probabilitate mare ca mirosul sa fie neplacut.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Respiratia urat mirositoare sau halena(halitoza) este o problema destul de raspandita in societatea secolului al XXI-lea. Ea...
Respiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub denumirea de halitoza(halena), afecteaza una din patru persoane din intreaga lume....
Respiratia urat mirositoare(halena/halitoza) pare un subiect tabu in societatea moderna, desi este larg raspandita. Ne e rusine,...