Cum pot fi determinate cauzele agresivitatii unui copil autist

Cum pot fi determinate cauzele agresivitatii unui copil autist

Copiii cu autism nu sunt, in general, agresivi, iar daca dezvolta acest comportament, la un moment dat, pot sa si-l schimbe. Agresivitatea in cazul copiilor autisti poate fi ingrijoratoare, deoarece dezvaluie anumite cauze. Iata cum pot fi determinate acestea:

1. Urmariti semne de abuz sau rele tratamente, deoarece un copil autist care este supus la acestea, poate deveni agresiv.

2. Luati in calcul capacitatea de comunicare a copiilor autisti, incepand cu o varsta frageda, deoarece daca nu sunt capabili sa-si exprime nevoile si sentimentele, pot deveni agresivi, din cauza frustrarii.

3. Intotdeauna luati in serios nevoile unui copil autist, deoarece, in caz contrar, poate deveni agresiv.

4. Aratati-le acestor copii ca protestele lor sunt ascultate si respectate, pentru a evita sentimentul de frustrare, ce poate duce la agresivitate.

5. Respectati capacitatile unui copil autist, permitandu-i sa fie independent si sa faca propriile sale alegeri. In caz contrar, un astfel de copil poate deveni violent, pentru a se face ascultat si respectat.

6. Urmariti daca mediul senzorial este acaparator pentru un copil cu autism. Copiii hipersensibili pot percepe un mediu haotic ca pe unul infricosator si stresant si manifesta agresivitate, in consecinta.

7. Copiii autisti au nevoie de o serie de activitati, cum ar fi sportul, inotul, mersul in drumetii, artele martiale si altele, pentru a fi activi si a-si consuma energia. Astfel sunt fericiti si nu devin agresivi.

E bine de stiut ca schimbarile majore din viata unui copil autist il pot determina sa recurga la agresivitate, din cauza stresului. Astfel de schimbari includ: schimbarea locuintei, pierderea unei persoane apropiate, schimbarea scolii, divortul parintilor sau alte traume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru un adult cu ADHD, mentinerea unui ritm lent si constant este o adevarata provocare. In mintea...
Autismul este o tulburare de dezvoltare ce se manifesta prin ruperea contactului cu realitatea exterioara si prin...
Desi nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care unii copii se nasc cu autism, iar numarul...