Cum pot fi determinate cauzele agresivitatii unui copil autist

Cum pot fi determinate cauzele agresivitatii unui copil autist

Copiii cu autism nu sunt, in general, agresivi, iar daca dezvolta acest comportament, la un moment dat, pot sa si-l schimbe. Agresivitatea in cazul copiilor autisti poate fi ingrijoratoare, deoarece dezvaluie anumite cauze. Iata cum pot fi determinate acestea:

1. Urmariti semne de abuz sau rele tratamente, deoarece un copil autist care este supus la acestea, poate deveni agresiv.

2. Luati in calcul capacitatea de comunicare a copiilor autisti, incepand cu o varsta frageda, deoarece daca nu sunt capabili sa-si exprime nevoile si sentimentele, pot deveni agresivi, din cauza frustrarii.

3. Intotdeauna luati in serios nevoile unui copil autist, deoarece, in caz contrar, poate deveni agresiv.

4. Aratati-le acestor copii ca protestele lor sunt ascultate si respectate, pentru a evita sentimentul de frustrare, ce poate duce la agresivitate.

5. Respectati capacitatile unui copil autist, permitandu-i sa fie independent si sa faca propriile sale alegeri. In caz contrar, un astfel de copil poate deveni violent, pentru a se face ascultat si respectat.

6. Urmariti daca mediul senzorial este acaparator pentru un copil cu autism. Copiii hipersensibili pot percepe un mediu haotic ca pe unul infricosator si stresant si manifesta agresivitate, in consecinta.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fumatul reprezinta un viciu foarte periculos atat pentru oamenii care-l practica cat si pentru cei din jur....
Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va...