Cum sa descoperi AUTISMUL. Te ajuta aceasta iluzie optica

Cum sa descoperi AUTISMUL. Te ajuta aceasta iluzie optica

Autismul este o tulburare de dezvoltare ce se manifesta prin ruperea contactului cu realitatea exterioara si prin trairea exacerbata a vietii interioare. Din pacate, aceasta afectiune neuropsihiatrica nu are, inca, leac. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit o metoda simpla prin care autismul poate fi depistat.

Cercetatorii din Italia au creat o iluzie optica prin intermediul careia se poate descoperi autismul.

Vezi, iluzia optica, aici

Astfel, specialistii de la Universitatea din Pisa folosesc iluzia pe care, tocmai, ati urmarit-o in filmuletul de mai sus pentru a depista bolile din spectrul autist. Este analizata pupila. Aceasta se dilata la anumiti stimuli de natura vizuala si in acest fel poate fi facuta conexiunea cu aceasta stare patologica.

Cum functioneaza? Daca un copil vede o coloana compusa din puncte albe si negre care se rotesc, sunt sanse mici sa dezvolte autism. Daca, in schimb, cel mic vede doua foi cu buline care se suprapun una peste cealalta, e predispus la tulburari din spectrul autist. Practic, copilul autist se va concentra pe detalii, ignorand imaginea de ansamblu.

Aceasta descoperire ar putea ajuta enorm pe viitor, deoarece depistarea cat mai rapida a acestei tulburari de dezvoltare asigura o mai mare eficienta a tratamentului care poate diminua efectele bolii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru un adult cu ADHD, mentinerea unui ritm lent si constant este o adevarata provocare. In mintea...
Copiii cu autism nu sunt, in general, agresivi, iar daca dezvolta acest comportament, la un moment dat,...
Desi nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care unii copii se nasc cu autism, iar numarul...