Cum sa te mentii SANATOS. 8 cauze ale RETENTIEI de APA

Cum sa te mentii SANATOS. 8 cauze ale RETENTIEI de APA

Ti se umfla picioarele in asa hal incat nu te mai poti incalta? E din cauza retentiei de apa. Aceasta acumulare de lichide din organism poate avea o multime de cauze. Iata care sunt acestea:

1. Sarea. Cantitatea recomandata de sare pentru consumul alimentar este de 5 grame/zi(o lingurita). Daca depasesti aceasta limita, atunci e foarte probabil sa acumulezi lichide in corp.

Ce poti face: limiteaza consumul de sare. Daca mancarea nu e suficient de gustoasa, foloseste mai multe ierburi si condimente.

2. Alergiile. Daca edemul(acumulare excesiva de lichid in tesuturi) este insotit de mancarime si roseata, atunci ai suferit o alergie.

Sfaturi : Daca inflamatia se extinde rapid si ajunge in zona gatului si a fetei, trebuie sa mergi de urgenta la medic. Daca umflarea este redusa, o poti trata cu medicamente antihistaminice.

3. Hormonii. Daca ai o distensie abdominala, picioare umflate sau te-ai ingrasat peste masura, suferi, cel mai probabil, de un edem provocat de un dezechilibru hormonal.

Ce poti face: Schimba dieta. Consuma alimente bogate in proteine si redu cantitatea de alimente dulci, picante si sarate. Mergi la endocrinolog.

4. Afectiunile renale. Umflarea fetei, in special de dimineata, poate fi un semn ca ai probleme cu rinichii. Alte simptome ale unei afectiuni renale sunt durerile in zona rinichilor si schimbarea culorii urinei.

Ce poti face: Urmeaza o dieta. Dormi pe spate(somnul pe burta poate duce la umflarea fetei). Mergi la medicul nefrolog.

5. Bolile de inima. Umflarea picioarelor si a abdomenului in combinatie cu durere in piept, oboseala sau dispnee(dificultate in respiratie) poate indica prezenta unei boli de inima.

Sfat: Viziteaza cat mai repede un cardiolog.

6. Medicamentele. Edemul poate sa apara ca urmare a administrarii anumitor tipuri de medicamente - de exemplu, antipiretice, analgezice sau contraceptive.

Ce poti face: Consulta un medic. Acesta va cauta un inlocuitor pentru medicamentul vinovat care sa nu provoace efecte secundare.

7. Stilul de viata. Cei care trebuie sa petreaca o mare parte din zi in picioare sau stau prea mult pe scaun pot face edem la nivelul picioarelor.

Sfaturi: Ai un loc de munca static? Ia-ti pauze dese si scurte, in care sa faci miscare. In schimb, daca stai exagerat de mult in picioare, in pauza de masa ar trebui sa te odihnesti si sa iti masezi picioarele. Nu uita: pantofii trebuie sa fie confortabili!

8. Deshidratarea. In stadiul initial de deshidratare, corpul incepe sa acumuleze lichid pentru a-l fOlosi mai tarziu. Prin urmare, gleznele, incheieturile si partea de jos a abdomenului se pot umfla.

Sfat: bea cel putin 1,2 litri de apa pe zi si evita cafeaua, alcoolul si bauturile carbogazoase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inflamatiile picioarelor sunt cauzate, de multe ori, de retentia de apa. Din pacate, aceasta ar putea insemna...
Atunci cand retii apa in organism inseamna ca la nivelul sistemului limfatic ceva nu functioneaza corect, iar...
Kelly Osbourne a urmat dieta cu supa minune care a ajutat-o sa slabeasca miraculos 30 de kilograme,...