Beneficiile consumului de coarne:
- multumita continutului ridicat de tanin, coarnele au proprietati astringente, antidiareice, cicatrizante si dezinfectante.
- lupta impotriva indigestiei si combat parazitii intestinali.
- sunt excelente in caz de anorexie.
- pentru combaterea afectiunilor ficatului, prepara un decoct prin fierberea timp de 15 minute a doua lingurite cu fructe in 300 ml apa. Consuma trei cani pe zi.
- au proprietati hemostatice, asa ca pot fi folosite pentru stoparea hemoragiilor nazale.
- stimuleaza pofta de mancare(mai ales la copii). Pentru asta e necesar sa prepari suc proaspat de coarne.
- amelioreaza dermatozele si eczemele. Prepara un decoct din patru linguri cu coaja de Corn, la un litru de apa – timp de fierbere - jumatate de ora. Strecoara amestecul, iar lichidul rezultat aplica-l pe zonele afectate, caldut.
Cum sa prepari tinctura de coarne:
- lasa la macerat, timp de 15 zile, 50 grame de fructe proaspete in 250 ml alcool alimentar (70 de grade), la temparatura camerei. Vei agita amestescul frecvent.
- dupa aceasat perioada, strecoara amestecul si depoziteaza-l apoi in recipiente mici.
- consuma in mod cotidian cate 15 picaturi, intr-un pahar cu apa, chiar si pentru perioade mai lungi.