Cum sa faci CHEESECAKE cu FRUCTE de PADURE

Cum sa faci CHEESECAKE cu FRUCTE de PADURE

Iti plac prajiturile cu branza? Dar fructele de padure? Daca da, astazi, iti prezentam o reteta care le include pe ambele: cheesecake cu fructe de padure la pahar.

Ingrediente:

- 400 g de crema de branza;

- 500 de fructe de padure (mure, zmeura, afine);

- 200 g de biscuiti digestivi;

- 300 ml de smantana pentru frisca;

- 100 g de unt topit;

- 80 g de zahar tos;

- 15 g amidon de porumb;

- o lingura de extract de vanilie.

Mod de preparare:

- pune fructele intr-o cratita.

- adauga peste fructe zaharul tos

- amesteca si lasam fructele sa fiarba timp de 10 minute.

- pune, apoi, amidonul intr-un bol separat, peste care adauga apa rece.

- amestecul de amidon si apa toarna-l peste fructe.

- se fierbe totul la foc mic pentru inca 5 minute.

- de crusta te ocupi, cat timp se raceste sossul de padure.

- marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie.

- adauga pete biscuiti untul topit si racit. Compozitia trebuie sa aiba textura nisipului ud.

- pune crusta de biscuiti in pahare si aplatizeaza biscuitii pentru a obtine un strat uniform.

- baga paharele la frigider, cata vreme te vei ocupa de crema.

- amesteca crema de branza, extractul de vanilie si zaharul pudra, astfel incat sa obtii o crema omogena.

- pentru frisca, pune smantana rece intr-un bol si bate-o pana devine ferma.

- peste frisca, punem cate putin din crema de branza si amesteca usor, astfel incat sa incorporezi ambele creme.

- pune un strat de fructe de padure, un strat de crema si cateva fructe sub forma de decoratiuni peste crusta de biscuiti.

- apoi, pune paharele pentru cateva ore la frigider.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti vine sa crezi ca o prajitura poate avea doar doua ingrediente si se poate prepara in...
Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca...
Vrei sa prepari rapid ceva dulce si nu ai nici macar o idee? Te ajutam cu o...