Iata ce trebuie sa faci pentru a intampina problemele de vedere:
1. Mergi regulat la un consult oftalmologic. Testul oftalmologic este potrivit pentru a determina daca ai nevoie sau nu de ochelari. In plus, pot fi dignosticate edorite afectiuni ale ochilor, ce pot fi, apoi, tratate eficient.
Specialistii recomanda efectuarea regulata a unui consult oftalmologic. Un astfel de test este benefic nu doar pentru a determina daca o persoana are sau nu nevoie de ochelari, ci si pentru diagnosticarea unor posibile afectiuni, care descoperite din timp, pot fi tratate eficient.
2. Consuma alimente sanatoase pentru ochi. O dieta bogata in fructe si legume stimuleaza vederea. Spre exemplu, consumul de legume cu frunze verzi, varza, kale si spanac, previn aparitia cataractei datorita continutului ridicat de antioxidanti.
3. Tine greutatea corporala sub control. Obezitatea creste riscul aparitiei diabetului, care afecteaza in mod ireversibil ochii. De asemenea, persoanele active fizic au sanse cu 73% mai mici de a suferi de glaucom, comparativ cu cele sedentare.
4. Poarta ochelari de soare in mediu extern. Ochelarii de soare te protejeaza de actiunea rezelor ultraviolete. Ochelarii de soare trebuie sa fie eficienti, inainte de a fi la moda. Asa ca alege ochelari cu lentile care ofera o protectie de 99-100% impotriva razelor ultraviolete.
5. Odihneste-ti ochii. lLucrezi mult in fata calculatorului? Ar trebui ca, la fiecare 20 minute, sa facI o pauza de 20 secunde, timp in care sa iti muti privirea de la ecranul monitorului spre un obiect aflat in fata sa, la o distanta de aproximativ 6 metri.