4 metode de protejare a reputatiei online

4 metode de protejare a reputatiei online

Tehnologia moderna si retelele de socializare permit oricui sa verifice reputatia unei persoane, descoperind detalii personale si informatii din trecutul acesteia.

Verificarea reputatiei este o practica comuna a angajatorilor, care doresc sa afle mai multe despre candidatii la anumite joburi. Iata 4 metode prin care va puteti proteja reputatia online:

Metoda 1: Aveti grija cum va prezentati  

Este important sa aveti un profil decent, atunci cand va inscrieti pe un anumit site sau retea de socializare, pentru a va pune intr-o lumina favorabila. Puneti accent pe lucrurile pozitive si pe calitatile, pe care doriti sa le faceti publice.

Evitati greselile gramaticale si de ortografie. Verificati cu atentie orice informatie, inainte de o posta pe Internet, mai ales daca este vorba de o scrisoare de intentie sau un CV.

Dati share lucrurilor distractive si productive, cum ar fi informatii, poze, filmulete si alte lucruri care sa va puna intr-o lumina favorabila si care sa imbunatateasca comunicarea online. Evitati pozele rusinoase, postarile jicnitoare, glumele proaste, comentariile deplasate, etc, deoarece acestea va pot crea o reputatie online proasta.

Metoda 2: Reflectati si nu reactionati

Ganditi-va bine inainte de a posta ceva, deoarece efectele negative ale anumitor postari va pot strica reputatia online, pe termen lung.

Fiti intotdeauna politicosi, in interactiunile online si nu numai. Nu raspundeti provocarile rauvoitorilor si nu dati curs reactiilor de moment. Astfel va veti proteja reputatia online.

Metoda 3: Pastrati lucrurile importante private

Modificati setarile de intimitate si cele de cautare de pe Facebook, Twitter si alte retele de socializare, in asa fel incat numai prietenii sa aiba acces la informatiile si pozele voastre persoanale.

Profitati de setarile de intimitate de pe blogul sau website-ul personal, verificandu-le in mod frecvent, mai ales daca le permiteti vizitatorilor publici sa adauge comentarii si stergeti-le imediat pe cele jicnitoare sau necorespunzatoare.

Intrati online incognito. Folositi o porecla sau o adresa de email alternativa pentru a posta comentarii si a face editari. Aveti grija ce urme lasati, insa. Unele persoane si-au facut un hobby din a recunoaste asemanari intre persoanele cunoscute si poreclele cu care acestea opereaza online.

Metoda 4: Verificati-va reputatia online curenta
Cautati-va numele online si decideti daca sunteti multumiti de rezultate sau daca puteti imbunatati ceva in acest sens.
Ganditi-va ce puteti face pentru a va schimba reputatia online, daca nu va convine ceva in legatura cu aceasta. In unele cazuri este suficient sa stergeti un profil sau niste mesaje de pe anumite site-uri pentru ca rezultatele cautarii sa fie unele pozitive.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facebook isi imbunatateste sistemul de traducere de pe platforma cu ajutorul unor noi tehnologii. Sistemele de inteligenta...
Pentru a putea programa o postare pe Facebook e necesar sa ai o PAGINA nu doar un...
Instagram este una dintre cele mai populare retele mobile de socializare, in care pot fi incarcate poze...