Iata care sunt calitatile unui viitor angajat:
Studiile si calificarile personale:
Revizuirea CV-ului este primul pas atunci cand incepeti sa va cautati un loc de munca. Acesta trebuie sa fie complet si la zi si trebuie sa contina informatii personale, legate de studii si de experienta anterioara.
Faceti-va un discurs prin care puteti sa va descrieti succint calitatile, realizarile anterioare si planurile de viitor si pe care sa puteti sa-l prezentati in 2-3 minute, in timpul unui interviu, atunci cand sunteti rugati sa spuneti cateva cuvinte despre propria persoana.
Faceti o lista cu aptitudinile legate de locul de munca, pe care doriti sa le deprindeti, in urma angajarii.
Angajatorii sunt interesati sa afle cum intentioneaza angajatii sa-si imbunatateasca performanta la locul de munca.
Iata cateva dintre aptitudinile pe care ar trebui sa le includeti in aceasta lista, pentru a va impresiona angajatorul: gandirea logica si prelucrarea informatiilor, abilitatile tehnice, comunicarea eficienta si deprinderi de interrelationare.
Pregatirea temeinica pentru interviu:
Fiti pregatiti intotdeauna sa faceti fata provocarilor dintr-un interviu, cum ar fi situatia de a descrie problemele intalnite in trecut, la locul de munca si felul in care le-ati facut fata sau modul de reactie in fata unei situatii ipotetice. Astfel veti fi provocati sa faceti fata unor obstacole, pentru ca angajatorul sa vada cum reactionati in anumite situatii. Trebuie sa fiti mereu pregatiti sa dati raspunsuri sincere la chestiuni ce tin de trecut si sa ganditi repede in legatura cu anumite situatii impotetice.
Informati-va temeinic cu privire la firma unde urmeaza sa va angajati, de pe internet. Aflati cat mai multe lucruri despre domeniul de activtate, despre trecutul ei si orice alte mici detalii, care v-ar putea avantaja, in fata celorlalti candidati la postul respectiv.
Sondarea terenului:
Supuneti-va unor interviuri de proba, din partea unor persoane cu experienta, pentru a fi cat mai bine pregatiti pentru interviul in sine.
Faceti-va relatii prin intermediul prietenilor, rudelor si cunostintlor, pentru a gasi cat mai multe locuri de munca noi si pentru a avea o rampa de lansare in anumite firme.
Faceti munca de voluntariat pentru o organizatie care se axeaza pe domeniul de activitate care va atrage cel mai mult. Chiar daca acest tip de munca poate parea plictisitor, veti invata sa fiti responsabili si veti acumula experienta. Facand voluntariat nu numai ca veti ajuta oameni, ci veti putea primi si recomandari si acest lucru va aparea ca o bila alba in CV.
Schimbarea mentalitatii:
Nu va ascundeti in spatele telefonului si mergeti personal la interviuri.
Fiti pregatiti sa va mutati intr-o alta localitate, daca locul de munca ideal implica acest lucru.
Alegeti un job potrivit aptitudinilor personale si nu invers. Multe persoane cauta un loc de munca si prezinta o serie de calitati care sa se potriveasca acelui job, chiar daca acestea nu corespund cu realitatea.