Cum sa retractezi o scrisoare de demisie

 Cum sa retractezi o scrisoare de demisie

Exista situatii in care persoanele care au inaintat o scrisoare de demisie, doresc sa o retracteze, din anumite motive.

Acest lucru nu garanteaza intotdeauna pastrarea locului de munca, insa merita incercat. Iata cum se retracteaza o scrisoare de demisie:

1. In scris:  

Inaintati o scrisoare de retractare a demisiei imediat ce v-ati hotarat sa faceti acest lucru, in care sa explicati motivul pentru care nu mai doriti sa demisionati. Trimitei scrisoarea managerului de Resurse Umane la o zi sau doua dupa ce ati luat aceasta decizie.

Scrisoarea trebuie sa fie formala, chiar daca este scurta, deoarece trebuie sa dati dovada de profesionalism, respect si seriozitate, pentru a va convinge seful sa va accepte retractarea demisie.

Exprimati-va intentia. In primul paragraf al scrisorii trebuie sa explicati motivul principal al retractarii scrisorii de demisie.

Dati mai multe detalii in cel de-al doilea paragraf, cum ar fi alte motive ale retractarii, adaugand beneficiile pe care angajatorul le-ar putea avea daca va pastreaza in echipa sa.

Inchideti scrisoarea intr-o nota pozitiva. In cel de-al treilea paragraf al scrisorii trebuie sa creati o impresie buna, laudand firma si exprimandu-va recunostinta fata de managerul R.U.

2. Verbal:

Exprimati-va clar intentia. Cand vorbiti direct cu managerul sau un mebru al echipei  de Resurse Umane a firmei, subliniati clar intentia de a ramane angajat.

Explicati-va motivele. Managerul va va cere cu siguranta explicatii in legatura cu scrisoarea de demisie, dorind sa afle motivele care v-au determinat sa o inaintati si de ce doriti sa o retractati. Fiti sinceri si cu siguranta managerul R.U. va da dovada de intelegere.

Omiteti anumite informatii. Daca nu ati fost angajat de catre o alta firma nu este indicat sa dezvaluiti acest detaliu la locul de munca unde doriti sa va intoarceti.

Dati dovada de dedicatie. Demisia poate crea impresia ca nu sunteti loiali firmei. Este indicat sa subliniati faptul ca sunteti dedicati muncii voastre, atunci cand vorbiti cu managerul de R.U., pentru a indeparta orice dubiu in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai fost suficient de norocos sa primesti o bursa pentru facultate sau studii postuniversitare, de ce...
Daca simti ca esti coplesit de munca ta si ca mersul la job in fiecare zi e...
Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri...