Cum sa alcatuiesti o scrisoare de intentie?

Cum sa alcatuiesti o scrisoare de intentie?

Scrisoarea de intentie alaturata CV-ului este unealta ta personala de marketing.

Ar trebui sa scoata in evidenta motivul pentru care esti potrivit jobului si ceea ce poti oferi companiei. Si, mai important, ar trebui sa trezeasca interesul managerului de resurse umane pentru intervievarea ta. Exact ca si CV-ul, scrisoarea de intentie va promova sau distruge aplicatia ta pentru locul de munca.

Asadar, nu o considera ca document introductiv CV-ului tau. Pregateste-ti scrisoarea de intentie in aceeasi maniera cu CV-ul. Ceea ce urmeaza e orientativ.

- Foloseste hartie de calitate. Daca urmeaza sa trimiti aplicatia ta prin posta sau personal, e important sa folosesti hartie cu format de 8,5x13”. Alege o coala alba, fara chenar. Fereste-te de hartia lucioasa.

- Evita scrierea de mana a scrisorii de intentie. Scopul tau e de a-l convinge imediat pe managerul de resurse umane sa-ti citeasca scrisoarea. Crezi ca va continua lectura, daca e nevoie sa-ti descifreze scrisul? Nu! Asadar, asigura-te ca trimiti o forma redactata. Chiar daca scrisul tau e frumos si ordonat, e de preferat sa optezi pentru prezentarea standard.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Majoritatea managerilor considera veniturile mai importante decat angajatii. Cel mai probabil, nu cunosc sau ignora, in mod...
Persoanele care lucreaza in domeniul afacerilor trebuie sa scrie adesea emailuri persoanelor necunoscute. Chiar daca acest lucru...