Sfaturi utile in cariera: cum sa cereti o promovare?

Sfaturi utile in cariera: cum sa cereti o promovare?

Ce puteti face ca sa avansati in cariera?

Daca ati muncit din greu si simtiti ca sunteti pregatiti sa urcati o treapta pe scara ierarhica, e timpul sa cereti o promovare.

Iata niste sfaturi utile, prin care va puteti depasi temerile, in acest sens:

1

Pregatiti-va inainte de a va aborda angajatorul. Daca sunteti bine informat in legatura cu realizarile dumneavoastra, va va fi mai usor sa demonstrati ca sunteti un bun valoros in firma si ca sunteti pregatiti de o avansare in cariera. Faceti copii ale evaluarilor personale si luati notite reeritoare la imbunatatirile aduse firmei prin activitatea intreprinsa in postul actual. Daca vanzarile si productia au crescut si daca moralul subalternilor e ridicat, datorita dumneavoastra, ar trebui sa subliniati acest lucru. Lasati modestia la o parte, in acest caz si faceti-va lobby pentru a avansa in cariera.

2

Atitudinea e la fel de importanta ca aptitudinile. Asigurati-va ca atat conducerea, cat si colegii va considera o persoana care gandeste pozitiv. Acest lucru este foarte important, daca doriti sa obtineti o functie de conducere. Oamenii lucreaza mai mult si mai bine, daca au un sef optimist, care ii incurajeaza in mod constant. Faceti un efort constient de a fi un optimist energic.

3

Aratati-va calitatile in pozitia curenta, inainte a va astepta la o promovare. Dosarul personal conteaza, asadar asigurati-va o reputatie solida, ca persoana responsabila, care munceste din greu, dedicata muncii in echipa si avand o gandire mereu inovatoare. In acest sens puteti utiliza o serie de ghiduri despre avansarea in cariera.

4

Fixati-va o intalnire cu seful si discutati despre promovare. Nu este indicat sa bateti la usa, sa cereti un minut din timpul sau si sa aveti pretentia de a va acorda intreaga sa atentie. Prin programarea unui anumit timp de discutie, puteti fi siguri ca seful dumneavoastra va fi atent la conversatie si nu la treaba din care l-ati intrerupt.

5

Cand va intalniti cu seful, fiti pregatiti sa ii explicati de ce meritati promovarea si ce va asteptati sa realizati in noua pozitie. Ar fi bine sa aveti cateva idei clare despre dezvoltarea firmei si despre imbunatatirile ce pot fi aduse si pregatiti-va sa-i explicati cum ati pune in practica aceste chestiuni.

6

Fiti parte a echipei. Subliniati faptul ca binele firmei este primordial pentru d-voastra si ca sunteti de parere ca aveti foarte multe de oferit.

7

Fiti pregatiti sa aratati ce pasi ati facut pentru a va pregati pentru noile responsabiliti ale noii pozitii. Daca ati urmat cursuri de formare sau ati participat la seminarii legate de munca, de la ultima promovare, asigurati-va ca mentionati asta.

8

Sperati ca va fi bine, dar pregatiti-va pentru ce e mai rau. Daca vi se respinge promovarea, intrebati politicos care este motivul, in cazul in care acesta nu vi s-a explicat. Intrebati ce puteti face pentru a fi luat in calcul, in cazul unei viitoare promovari si luati-va angajamentul sa urmati toti pasii necesari pentru a avansa in cariera. Uneori nici candidatii care merita nu sunt promovati, deoarece au atins cea mai inalta pozitie pe care o pot ocupa in firma. In acest caz, ar trebui sa va angajati la o alta firma, pentru a putea avansa in cariera.  

9

Spuneti „multumesc”. Oricare ar fi rezultatul intalnirii, strangeti-i mana sefului, multumindu-i pentru oportunitatea de a vorbi cu el. Chiar daca nu ati fost promovat, trebuie sa lasati o buna impresie sefului, dand dovada de profesionalism si calm. In cazul in care obtineti promovarea, cereti o intalnire de stabilire a detaliilor, in cazul in care nu le-ati discutat deja.

Acum stiti cum sa cereti o promovare la locul de munca. Munciti din greu pentru a va atinge telurile, pentru a le demonstra celor din jur ca sunteti calificati pentru o promovare.

Ponturi: O caracterizare anuala pozitiva a muncii d-voastra este momentul oportun de a va aborda seful in legatura cu o promovare. Folositi-va punctele forte, asigurandu-va ca subliniati caracteristicile personale, care va indreptatesc sa ocupati o anumita pozitie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista mai multe moduri prin care poti face publicitate in mod gratuit, indiferent daca este vorba despre...
Alegerea carierei poate fi dificila. E nevoie de inspiratie, autoreflectie, sprijin din partea celor dragi si evident...
Multi oameni sunt convinsi ca fericirea inseamna sa te casatoresti si sa faci copii. In realitate, exista...