Cariera. Cum sa pregatesti un interviu video

Cariera. Cum sa pregatesti un interviu video

Societatea moderna e in permanenta schimbare. Asa se face ca trebuie sa ne adaptam din mers tuturor situatiilor noi. La fel se intampla si in cazul alegerii unei cariere. Metoda de interviu clasica(fata in fata) e inlocuita usor-usor de interviul video, o forma mai comoda si mai eficienta de selectie.

Chiar daca nivelul de emotie scade, cel mai probabil, deoarece nu te afli in fata celui care va decide sa te angajeze sau nu, interviul video presupune anumite reguli. Asta daca vrei sa cresti sansele de a incepe cariera mult visata.

1. Pregateste-te printr-o simulare. Repeta de cateva ori discursul pe care il ai pregatit pentru angajator. Ca sa para cat mai autentic, te poti filma. Vei vedea astfel daca ai o pozitie corecta a corpului, daca in jurul tau decorul e potrivit si daca microfonul functioneaza. Nu uita, insa, ca interviul poate contine elemente surpriza din partea potentialului angajator, asa ca nu invata discursul mecanic. Atentie si la dictie. E importanta, mai ales ca prima impresie.

2. Imaginea e importanta si prin obiectivul unei camere video. Chiar daca nu te intalnesti cu angajatorul in carne si oase, nu inseamna ca te poti prezenta neingrijit/a la interviul video. Foloseste o vestimentatie de interviu si ai grija ca decorul prins in obiectivul video sa fie curat, fara incarcatura de obiecte care sa ofere senzatia de dezordine.

3. Ai grija ca tehnica sa functioneze impecabil. Nu ai vrea sa intri in direct cu angajatorul si sa afli cu stupoare ca microfonul nu merge. Asadar, toate elementele care asigura interviul virtual trebuie sa fie perfect functionale. Pentru a fi sigur/a ca totul va decurge bine, ar fi excelent sa ai dubluri, cum ar fi un telefon sau un laptop de rezerva.

4. Inarmeaza-te cu rabdare si cu...Da. Interviul poate contine elemente pe care ar fi bine sa le notezi. Asa ca pixul si foaia sunt obligatorii. In plus, interesul tau crescut pentru spusele potentialului angajator iti vor creste sansele. Pe langa foaie si pix, tine in preajma si un pahar cu apa. Emotiile si durata interviului ti-ar putea provoca o sete teribila.

5. Fa o schema a ideilor principale. Stii deja ce vrei sa transmiti interlocutorului, insa, din cauza emotiilor, s-ar putea sa uiti elemente importante. Intocmeste o schema pe hartie si astfel nimic esential nu iti va scapa.

6. Fii pregatit/a sa infrunti provocarile. Un interviu inseamna provocari din partea celui care te vrea in echipa sa. Ai nevoie de rabdare si de incredere de sine pentru a trece cu brio peste astfel de momente.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Potentialul angajator va face, de cele mai multe ori, totul pentru a semna contracte cu cei mai...
Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe...