Iata 4 metode de preparare a acestora:
Ingrediente ( pentru 4 portii):
• 8 cotlete de miel, din pulpa superioara, a cate 100 de grame fiecare
• 1/4 lingurita de sare
• 1/8 lingurita de piper negru
• 1 ceapa medie maruntita (optional)
• 1/2 lingurita de oregano uscat (optional)
• 1/2 lingurita de cimbru uscat (optional)
• 1/2 lingurita de praf de usturoi (optional)
• 1/2 cana de supa de miel sau vita (optional)
• Ulei de floarea-soarelui (optional)
1. Prepararea cotletelor de miel la tigaie:
• Incalziti o tigaie mare, antiaderenta, la foc mediu inspre mare.
• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.
• Gatiti cotletele timp de 3-4 minute pe fiecare parte, intorcandu-le doar o data.
• Puneti cotletele de miel la o parte, pentru a se odihni si acoperiti-le cu o folie de aluminiu, pentru a ramane calde.
• Gatiti ceapa maruntita in tigaie, timp de 2-4 minute, pana se inmoaie si se caramelizeaza usor. Puteti sari peste acest pas daca nu va place ceapa.
• Turnati supa de miel sau vita in tigaie, pentru a desprinde bucatelele lipite si fierbeti sosul pana se ingroasa usor.
• Turnati sosul peste cotletele de miel si serviti-le calde.
2. Pregatirea cotletelor de miel la cuptor
• Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si puneti hartie de copt sau ulei intr-o tava.
• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.
• Puneti cotletele de miel in tava si asezati ceapa in jurul acestora, fara a le acoperi. Daca nu va place ceapa, puteti sa nu o folositi.
• Gatiti cotletele de miel la cuptor, timp de 10 minute pe fiecare parte, pana cand ating o temperatura de 155 de grade Celsius la interior.
• Lasati cotletele sa se odihneasca timp de 5 minute si serviti-le calde, cu sau fara ceapa.
3. Pregatirea cotletelor de miel in slow cooker (cucta):
• Acoperiti cu ceapa fundul unei cucte de 3 litri.
• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.
• Asezati cotletele de miel peste stratul de ceapa din cucta.
• Gatiti cotletele la foc mic, timp de 4-6 ore, pana cand carnea devine suficient de frageda, pentru a fi desprinsa cu furculita.
• Puneti cotletele de miel pe un platou, acoperiti-le cu sos si serviti-le calde.
4. Pregatirea cotletelor de miel pe grill:
• Ungeti grill-ul cu ulei si incingeti-l bine.
o Tigaia grill pentru aragaz trebuie incalzita la foc mare, timp de 10-15 minute, acoperita cu un capac.
o Gratarul de exterior trebuie incins bine cu carbuni.
• Taiati grasimea in exces de pe cotletele de miel, cu ajutorul unui cutit ascutit.
• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.
• Gatitit cotletele cate 4-5 minute pe fiecare parte, intorcandu-le o singura data, pana cand temperatura interna ajunge la 155 grade Celsius.
• Luati cotletele de miel de pe grill, lasati-le sa se odihneasca 5 minute si serviti-le calde.