Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Gasca fripta la cuptor este mai aromata daca la fiert se adauga si putin rom.
Gasca fripta la cuptor este mai aromata daca la fiert se adauga si putin rom.
Inainte de preparare, se indeparteaza varful aripilor si picioarele. Acestea se folosesc impreuna cu maruntaiele la alte mancaruri, pifite etc.
Ingrediente:
- o gasca,
- sare,
- o lingura de untura,
- putin rom (facultativ).
Mod de preparare:
Se curata gasca, se spala in mai multe ape.
Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.
Se asaza intr-o tava potrivita ca marime, cu 2 - 3 linguri de apa si o lingura de untura, se da la cuptor.
Se unge mereu cu sosul din tava. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar gasca se unge cu putin ulei amestecat cu rom, sau numai cu untura - nu insa cu aceea din tava — pentru ca sa se rumeneasca.
Cu jumatate de ora inainte de a fi gata, nu se mai unge deloc.
O gasca potrivit de mare se tine circa doua ore si jumatate la cuptor.
Mod de servire:
Se desprind piciorul si aripa de la incheietura, iar pieptul se taie in felii subtiri, putin oblice pe cosul pieptului. Se asaza frumos pe farfurie.
Se scurge grasimea din tava, sosul ramas se lasa sa dea cateva clocote cu o lingura de apa, se strecoara, se serveste in sosiera.
Tot atat de gustoasa este si gasca servita rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.