Gasca

Lista articolelor despre gasca pe AflaCum.ro

Articole despre gasca

Citeste cele mai noi articole despre gasca publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gasca, pe AflaCum.ro!

Ai in premiera puisori de gasca? Probabil te-au cucerit, dar, la fel de probabil, ti-au starnit o curiozitate fireasca. Cate fetite si cati baietei ai in grup? Toti sunt galbeni, pufosi si dragalasi. Cum sa ii diferentiezi in functie de sex? Iti raspundem in cele ce urmeaza.

Cum sa diferentiezi gasca de gascan(cand sunt mici). In aceasta perioada de crestere, e aproape imposibil sa faci diferenta dintre femela si mascul. Atitudinea nu difera, iar din punct de vedere fizic sunt cam la fel. Un semn, totusi, ca ai in grup un barbatel, ar putea fi marimea. Daca unul dintre pui e considerabil mai mare decat ceilalti, atunci sansele sa fie gascan sunt destul de mari.

Cum sa diferentiezi gasca de gascan(cand se maturizeaza). Dupa 3-4 luni, se contureaza incet si sigur un grup de gaste deja adolescente, pornite spre o maturitate fireasca. Puful a fost inlocuit cu pene, asa ca incepem sa cautam diferentele dintre femele si mascul:

Esti un gospodar desavarsit, gata sa umple curtea de oratanii? Daca da, probabil te gandesti sa scoti (si) pui de gasca. In cazul in care n-ai mai facut-o, acest articol este pentru tine. In principal, trebuie sa stii o chestiune elementara: pentru a ecloza, ouale de gasca necesita caldura mai mare si umiditate ridicata.

Cum sa scoti pui de gasca. Colectarea oualor:

1. Strange ouale primavara. In emisfera nordica, adica si la noi, gastele(majoritatea raselor) incep sa depuna ouale in martie sau aprilie. Doar gastele chinezesti difera la acest capitol: acestea oua iarna, spre final de ianuarie, inceput de februarie.

La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom.

Ingrediente:

- un curcan,
- sare,
- o lingura de untura,
- un pic de rom (facultativ).

Mod de preparare:

Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum se prepara aceasta reteta.

Ingrediente:

- jumatate dintr-o gasca,

Pentru aceasta reteta se alege o gasca frumoasa, iar dupa preferinte se adauga putin rom la friptura pentru a-i imbogati gustul

Ingrediente:

- carne de la o gasca

Pentru umplutura:

Gasca fripta la cuptor este mai aromata daca la fiert se adauga si putin rom.

Inainte de preparare, se indeparteaza varful aripilor si picioarele. Acestea se folosesc impreuna cu maruntaiele la alte mancaruri, pifite etc.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mancarea de castraveti murati este foarte buna, fie ca o preparati cu carne de vita sau cu...