Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Chiftelele marinate au un gust deosebit daca sunt combinate cu tarhon sau alte ierburi aromate, cum sunt frunzele de dafin.

Ingrediente:

- 750 g carne macra (vaca, porc, miel),
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.

Pentru sos:

- 500 g rosii,
- o lingura untura, 1 lingurita faina, 1 lingura otet, 1 bucatica de zahar, sare, tarhon, 10 boabe de piper.

Mod de preparare:

1

Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii.

O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfarsit, miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.

2

Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatati si dati prin masina odata cu carnea.

3

Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin.

4

Se amesteca cu o lingura de lemn. Se formeaza chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura.

5

Se asaza intr-o cratita. Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, tarhon si piper.

6

Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.

7

Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. Inainte de a se servi, se scoate frunza de telina.
Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.

Mod de servire:

Chiftelele marinate se servesc calde cu sos si garnitura de cartofi sau orez.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chftelele marinate se obtin din carne tocata de vaca, porc si de miel. Ingrediente: - 750 g...
Aceste chiftele au o consistenta pufoasa, deoarece cartofii sunt un bun substitut pentru paine. Ingrediente: - 400...
Tarhonul este cunoscut, in general, pentru aroma sa speciala care foloseste in bucatarie. Insa aceasta planta nu...