Friptura de iepure cu smantana

Friptura de iepure cu smantana

Consumat in mai multe tari din Europa si Asia, iepurele are o carne gustoasa si hranitoare care poate fi asezonata cu legume, cu masline, dar si cu sos de smantana.

Daca va plac sosurile albe, iata cum puteti prepara friptura de iepure cu smantana in cativa pasi simpli.

Ingrediente:

- spinarea de la un iepure,
- 250 g faina,
- ½ pahar de apa,
- 2 linguri de untura,
- o ceasca de smantana,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de faina.

Mod de preparare:

1

Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper.

2

Mirodeniile si zarzavatul sunt puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta.

3

Friptura se asaza intr-o tava lunga, cu spatele in sus, cu doua linguri de apa si una de unt.

4

Se da la cuptor la foc potrivit. Trebuie unsa des cu untul din tava.

5

Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit.

6

Se scurge untul care a servit la fript, in tava ramanand numai sosul pe care l-a lasat friptura.

7

Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert.

8

Se adauga smantana amestecata cu faina si se fierbe la foc mic, amestecand mereu ca sa se ia toata rumeneala din fundul tavii.

9

Se trece sosul prin sita si se toarna in farfurie, peste friptura.

10

Dupa dorinta se poate adauga, inainte de a pune smantana  si zeama strecurata de la marinata.

Etichete: friptura, iepure, sos, smantana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii...
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate,...
Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care se fierbe...