Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

O reteta simpla, care nu da batai de cap este carnea de miel preparata la cuptor cu sare, grasime si verdeata.

Ingrediente:

- 2 kg carne de miel,
- o lingura de untura sau ulei
- ceapa si usturoi verde
- sare dupa gust.

Mod de preparare:

1

Se spala carnea de miel, se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Separat se spala usturoiul si ceapa verde si se taie marunt.

2

Se asaza intr-o tava, cu spatele in sus impreuna cu o legatura de ceapa si una de usturoi verde taiate ca pentru salata.

3

Se da la cuptor, la inceput la foc moale. Se unge din timp in timp cu grasime ca sa se rumeneasca uniform.

4

La sfarsit se da focul mai tare si nu se mai atinge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca bine coaja.

5

Se taie repede pe fund de lemn si se asaza bucatile pe farfurie.

6

Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba cu o lingura de apa, amestecand pentru ca sa se ia rumeneala de pe fund.

7

Se trece prin sita si se serveste separat. Nu se toarna peste friptura, pentru ca sa nu se inmoaie coaja.

Se serveste cu salata verde.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...