Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

O reteta simpla, care nu da batai de cap este carnea de miel preparata la cuptor cu sare, grasime si verdeata.

Ingrediente:

- 2 kg carne de miel,
- o lingura de untura sau ulei
- ceapa si usturoi verde
- sare dupa gust.

Mod de preparare:

1

Se spala carnea de miel, se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Separat se spala usturoiul si ceapa verde si se taie marunt.

2

Se asaza intr-o tava, cu spatele in sus impreuna cu o legatura de ceapa si una de usturoi verde taiate ca pentru salata.

3

Se da la cuptor, la inceput la foc moale. Se unge din timp in timp cu grasime ca sa se rumeneasca uniform.

4

La sfarsit se da focul mai tare si nu se mai atinge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca bine coaja.

5

Se taie repede pe fund de lemn si se asaza bucatile pe farfurie.

6

Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba cu o lingura de apa, amestecand pentru ca sa se ia rumeneala de pe fund.

7

Se trece prin sita si se serveste separat. Nu se toarna peste friptura, pentru ca sa nu se inmoaie coaja.

Se serveste cu salata verde.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...