Friptura impanata de vita

Friptura impanata de vita

Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari 

Pentru aceasta reteta se foloseste pulpa de vita macra impanata cu slanina.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne macra,
- o lingura de untura,
- 500 g slanina,
- un pahar de vin,
- o lingura de rachiu,
- sare, piper,
- o foaia de dafin,
- un fir de patrunjel,
- 2 morcovi,
- 20 fire de arpagic.

Mod de preparare:

1

Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, de 1 ½ kg. O bucata mai mica s-ar usca si ar pierde din fragezime.

2

Se impaneaza cu slanina, apoi se leaga, pentru a-i da o forma buna ca sa poata fi frumos taiata felii cand este gata.

3

Se pune carnea intr-o cratita cu putina untura incinsa si se frige pe toate partile vreo 20 de minute. Se scurge untura.

4

Se toarna un paharel cu vin alb sau rosu si o lingura de rachiu. Se lasa sa fiarba descoperit, intorcand carnea pe o parte si pe alta pana ce lichidul este aproape scazut.

5

Se adauga carnea pe o parte si pe alta pana ce lichidul este aproape scazut. Se adauga sare, piper, o frunza de dafin, un fir de patrunjel si un litru de apa.

6

Cand incepe sa fiarba se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit cam 2 ore. Intre timp se intoarce de cateva ori.

7

Dupa 2 ore se adauga morcovii taiati felii rotunde, nu prea subtiri si arpagicul. Se lasa sa mai fiarba pana ce se inmoaie zarzavatul.

8

Cand este gata zeama trebuie sa fie mult scazuta. Se scot atele, se taie carnea felii si se asaza pe farfurie. Imprejur se pun ceapa si morcovii.

9

Sosul din cratita se trece prin sita si se toarna peste friptura.

Se serveste fierbinte cu salata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor. Ingrediente: - 1,5...
Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care se fierbe...
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste. Ingrediente: - 2...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare