Limba cu sos de smantana

Limba cu sos de smantana

Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care vor sa testeze si alte combinatii culinare, pot incerca limba cu sos de smantana.

Ingrediente:

- o limba de aproximativ 1 kg,

- 3 litri apa,

- 2 cepe,

- un patrunjel,

- 10 boabe piper,

- sare,

- o lingura de unt,

- o lingurita de faina,

- o ceasca de smantana.

Mod de preparare:

1

Se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata murdaria dintre pori.

2

Se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.

3

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede).

4

Se curata de pielita, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic.

5

Se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in unt o ceapa taiata marunt.

6

Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina.

7

Se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smantana, se toarna peste limba si se lasa sa mai fiarba 10 minute la foc mic.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate....
Limba este un organ pe care il folosim constant, dar caruia nu-i acordam prea multa atentie. Folosim...
Sa scoti limba e un gest nerecomandat in societatea europeana, deoarece denota lipsa de bun-simt. In Tibet,...