Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.
Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.
Ca orice tip de carne prajita, bucatile de miel sunt pudrate cu faina si trecute prin ou si pesmet inainte sa ajunga in uleiul din tigaie incins.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel,
- 2 oua,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de pesmet,
- 3 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
Se spala bucatile de miel taiate in asa fel incat fiecare portie sa fie de aproximativ 2-3 degete latime.
Se sareaza si se tin 20 de minute inainte de a fi pregatite pentru prajire.
Se dau in faina, prin ou si la sfarsit prin pesmet.
Se prajesc in untura fierbinte sau in unt amestecat cu ulei (la o lingura de unt, doua 1 lingurite de ulei). Se servesc cu legume si salata verde.
Acest preparat poate imbogati masa de paste, mielul pane inlocuind cu succes friptura preparata la cuptor cu ceapa si usturoi verde.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.