Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.
Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.
Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 piept de rata
- 3 portocale
- 1-2 linguri de miere
- putin unt (cca 25 grame)
- 2 linguri de soia
- 50 ml coniac (poti folosi si un wiski bourbon, daca nu ai coniac)
- sare
- piper.
Mod preparare reteta Piept rata cu portocale:
Scoate pieptul de rata de la frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a-l prepara
Condimenteaza pieptul de rata cu sare si piper.
Cresteaza pieptul pe partea cu pielea.
Pune pieptul in tigaie, cu pielea in jos. Atentie, e bine ca tigaia sa nu fie incinsa. Ea trebuie sa fie rece, pentru a permite carnii sa fie mai suculenta.
Dupa ce s-a rumenit si pielea a devenit crocanta, intoarce pieptul pe cealalta parte. Daca nu e suficienta grasime poti adauga putin unt, cu care sa ungi carnea.
Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti, adauga sucul de la o portocala si o lingura de sos de soia, dupa care "perpeleste" pieptul prin acest sos, timp de cateva secunde, pe fiecare parte.
Cand este suficient de incins, se adauga si paharelul de coniac si se flambeaza putin.
Scoate pieptul si pune-l intr-o tava pe o hartie de copt.
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180-190 grade celsius.
Pentru a-l pastra suculent, nu lasa pieptul mai mult de 10-15 minute in cuptor.
Peste grasimea ramasa in tigaie adauga cea de-a doua lingura de soia.
Se adauga mierea si se amesteca bine. Nu trebuie sa permiteti mierii sa se caramelizeze.
Dupa ce s-a topit mierea, adauga si feliile de portocale. Lasa-le pana se caramelizeaza putin.
Scoate feliile de portocale si toarna sosul intr-un bol mic.
Scoate pieptul de rata de la cuptor si pune-l pe un fund de lemn cu pielea in jos.
Pune peste piept un cubulet mic de unt, dupa care taie-l in felii sau pe jumatate.
Pune o bucata din piept intr-o farfurie, adauga feliile de portocala si toarna sos pe deasupra.
Asta e tot. Pofta buna!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.