Piept de rata cu portocale

Piept de rata cu portocale

Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 piept de rata
- 3 portocale
- 1-2 linguri de miere
- putin unt (cca 25 grame)
- 2 linguri de soia
- 50 ml coniac (poti folosi si un wiski bourbon, daca nu ai coniac)
- sare
- piper.

Mod preparare reteta Piept rata cu portocale:

1

Scoate pieptul de rata de la frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a-l prepara

2

Condimenteaza pieptul de rata cu sare si piper.

3

Cresteaza pieptul pe partea cu pielea.

4

Pune pieptul in tigaie, cu pielea in jos. Atentie, e bine ca tigaia sa nu fie incinsa. Ea trebuie sa fie rece, pentru a permite carnii sa fie mai suculenta.

5

Dupa ce s-a rumenit si pielea a devenit crocanta, intoarce pieptul pe cealalta parte. Daca nu e suficienta grasime poti adauga putin unt, cu care sa ungi carnea.

6

Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti, adauga sucul de la o portocala si o lingura de sos de soia, dupa care "perpeleste" pieptul prin acest sos, timp de cateva secunde, pe fiecare parte.

7

Cand este suficient de incins, se adauga si paharelul de coniac si se flambeaza putin.

8

Scoate pieptul si pune-l intr-o tava pe o hartie de copt.

9

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180-190 grade celsius.

10

Pentru a-l pastra suculent, nu lasa pieptul mai mult de 10-15 minute in cuptor.

11

Peste grasimea ramasa in tigaie adauga cea de-a doua lingura de soia.

12

Se adauga mierea si se amesteca bine. Nu trebuie sa permiteti mierii sa se caramelizeze.

13

Dupa ce s-a topit mierea, adauga si feliile de portocale. Lasa-le pana se caramelizeaza putin.

14

Scoate feliile de portocale si toarna sosul intr-un bol mic.

15

Scoate pieptul de rata de la cuptor si pune-l pe un fund de lemn cu pielea in jos.

16

Pune peste piept un cubulet mic de unt, dupa care taie-l in felii sau pe jumatate.

17

Pune o bucata din piept intr-o farfurie, adauga feliile de portocala si toarna sos pe deasupra.

Asta e tot. Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa...
Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum...
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end...