Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Friptura inabusita cere mai mult timp ca sa se friga decat friptura la tava.
Friptura inabusita cere mai mult timp ca sa se friga decat friptura la tava.
Pentru carnea de berbec inabusita este necesar sa se foloseasca pulpa de la un berbec tanar.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa,
- o1 lingura de untura,
- 3-4 bucati de sorici,
- 3 cepe,
- 2 morocovi mijlocii,
- un pahar vin alb,
- 4 cesti zeama de carne,
- o frunza de dafin.
Mod de preparare:
Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut.
Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Se frige mai intai pe toate partile intr-o tava cu putina untura.
Se asaza pe fundul unei tavi cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fund, apoi un rand de felii de ceapa si unul de felii de morcovi. Deasupra se pune friptura rumenita.
Se toarna un pahar de vin alb si se lasa la foc descoperita, pana cand scade aproape tot sosul. Se toarna atunci zeama de carne, se adauga o frunza de dafin, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit cel putin 2 ore.
In acest timp se unge de cateva ori cu zeama din tava. Cand friptura este gata, sosul trebuie sa fie foarte scazut.
Sosul se curata de grasime, se trece prin sita si se toarna peste friptura taiata felii.
Mod de servire:
Se serveste cu garnitura de fasole boabe.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.