Rasol de vita cu sos de vin

Rasol de vita cu sos de vin

O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura de legume.

Ingrediente:

- 1,20 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 4 linguri apa,
- 100 g slanina,
- o ceapa mica,
- un pahar de vin alb,
- 2 linguri de bulion de rosii,
- o frunza de dafin,
- sare, piper,
- un varf de lingurita de faina.

Mod de preparare:

1

Se fierbe rasolul in supa.

2

Cand este gata se scoate si dupa ce s-a racorit putin se taie felii si se asaza intr-o cratita.

3

Se taie marunt slanina si ceapa si se prajesc usor in alta cratita.

4

Se adauga vinul, bulionul de rosii subtiat cu o ceasca de zeama de carne in care se pun condimentele pentru a da aroma preparatului. Optional, in sos se adauga un praf de faina, daca va place sosul ingrosat.

5

Se lasa sa fiarba sosul o jumatate de ora. La nevoie, se mai adauga putina zeama de carne sau apa.

6

Se trece prin sita, se toarna in cratita peste rasol si se lasa sa fiarba impreuna 20 de minute.

Mancarea astfel preparata se serveste calda impreuna cu un mix de legume, ciuperci sau cartofi.

Etichete: rasol, vita, carne, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de...
Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in...
Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste...