Rata cu masline

Rata cu masline

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- o lingura de untura,
- 4 cepe,
- o lingurita de faina,
- o lingura de bulion,
- 200 g masline,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura (daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime).

2

Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit.

3

Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste cu o jumatate lingura untura.

4

Se adauga faina, se stinge cu putina apa. Se toarna sosul in cratita cu carne.

5

Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit.

6

Se adauga o lingura de bulion si cand rata este aproape fiarta, se pun maslinele fierte in apa, separat, 10 minute.

7

Se lasa sa mai dea cateva clocote.

Aceeasi mancare se pregateste cu ulei si se serveste rece. La fel se pregateste si gasca cu masline.

Etichete: carne, rata, masline

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie....
Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...