Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.
O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 500 grame foi de stevie sau de spanac,
- 750 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 grame untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- un litru bors,
- o ceasca de smantana sau iaurt.
Mod de preparare:
Se oparesc frunzele. Se da prin masina carnea, miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine.
Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat.
Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper.
Se infasoara carnea in foile de stevie sau spanac si se fac sarmalele.
Se aseaza intr-o cratita si se fierb in apa. Cand sunt aproape gata, se toama 2-3 linguri de bors amestecat cu putin bulion de rosii, se potrivesc de sare si se dau o jumatate de ora la cuptor.
Sarmalele se servesc la masa cu smantana sau cu iaurt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.