Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ».
Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ».
La noi in tara stufatul de miel este o reteta traditionala romaneasca care se prepara din carne de miel si se asezoneaza cu multa verdeata specifica sezonului de primavara. Aceasta reteta este pregatita de sarbatoarea Invierii Domnului si intregeste masa pascala din care mai fac parte ouale rosii, drobul, friptura de miel, pasca si nelipsitii cozonaci.
Ingrediente:
- 750 g carne,
- 40 fire ceapa verde,
- 20 fire usturoi verde,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de faina,
- un pahar de bors,
- o lingura bulion,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea de miel in bucati potrivite care se prajesc cu o lingura de grasime.
Se adauga un praf de faina. Separat se oparesc firele de ceapa si de usturoi verde si se innoada fiecare fir in forma de opt.
Se prajesc usor in putina untura, fara sa se ingalbeneasca. Se pun in cratita cu carne, se adauga un pahar de bors fiert si limpezit, indoit cu apa, sare, bulion de rosii.
Dupa ce a inceput sa fiarba, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade cat trebuie.
Mai putin aspectuoasa, dar la fel de gustoasa, se poate face mancarea taind ceapa si usturoiul in bucatele, in loc sa fie innodate.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.