Giniling na Baboy. Ingrediente:
- 500 g de carne de porc tocata.
- o ceapa mare, tocata marunt.
- 4 catei de usturoi, tocati.
- 2 rosii mari, tocate.
- 2 linguri de pasta de rosii/ o jumatate de cana de sos de rosii (tomato sauce).
- o lingura de sos de soia (toyo).
- o lingura de sos de stridii (optional, pentru mai multa savoare).
- o lingurita de zahar.
- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.
- o frunza de dafin.
- un morcov mare, taiat cubulete.
- un cartof mare, taiat cubulete.
- o jumatatre de cana de mazare verde.
- o jumatate de cana de apa/supa de pui.
- 2 linguri de ulei.
- sare, dupa gust.
Giniling na Baboy. Mod de preparare:
- incalzeste uleiul la foc mediu, intr-o tigaie mare sau wok.
- adauga ceapa si usturoiul si soteaza-le pana devin aurii si aromate.
- pune carnea tocata de porc si gateste-o amestecand continuu, pana cand devine maro si isi pierde culoarea roz.
- adauga rosiile tocate si gateste-le pana devin moi.
- adauga pasta de rosii sau sosul de rosii, amestecand bine pentru a acoperi carnea.
- adauga sosul de soia, sosul de stridii (daca folosesti), zaharul, piperul si frunza de dafin.
- amesteca bine.
- toarna apa sau supa de pui si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pentru a permite aromelor sa se combine.
- adauga morcovii si cartofii si mai gateste inca 10 minute, pana cand devin moi.
- pune si mazarea verde si lasa pe foc inca 3 minute.
- adauga sare, daca simti nevoia.
- pentru un gust mai dulceag, poti adauga putin mai mult zahar.
- opreste focul si lasa mancarea sa se odihneasca 5 minute.
- serveste fierbinte, alaturi de orez alb aburit.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci ginamay. Reteta originala