Cum sa faci giniling na baboy. Reteta originala

Cum sa faci giniling na baboy. Reteta originala

Giniling na Baboy este o tocanita traditional filipineza. Se face din carne tocata de porc, gatita intr-un sos de rosii cu legume si condimente. Vorbim despre una dintre cele mai populare mancaruri din Filipine.

Giniling na Baboy. Ingrediente:

- 500 g de carne de porc tocata.

- o ceapa mare, tocata marunt.

- 4 catei de usturoi, tocati.

- 2 rosii mari, tocate.

- 2 linguri de pasta de rosii/ o jumatate de cana de sos de rosii (tomato sauce).

- o lingura de sos de soia (toyo).

- o lingura de sos de stridii (optional, pentru mai multa savoare).

- o lingurita de zahar.

- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.

- o frunza de dafin.

- un morcov mare, taiat cubulete.

- un cartof mare, taiat cubulete.

- o jumatatre de cana de mazare verde.

- o jumatate de cana de apa/supa de pui.

- 2 linguri de ulei.

- sare, dupa gust.

Giniling na Baboy. Mod de preparare:

- incalzeste uleiul la foc mediu, intr-o tigaie mare sau wok.

- adauga ceapa si usturoiul si soteaza-le pana devin aurii si aromate.

- pune carnea tocata de porc si gateste-o amestecand continuu, pana cand devine maro si isi pierde culoarea roz.

- adauga rosiile tocate si gateste-le pana devin moi.

- adauga pasta de rosii sau sosul de rosii, amestecand bine pentru a acoperi carnea.

- adauga sosul de soia, sosul de stridii (daca folosesti), zaharul, piperul si frunza de dafin.

- amesteca bine.

- toarna apa sau supa de pui si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pentru a permite aromelor sa se combine.

- adauga morcovii si cartofii si mai gateste inca 10 minute, pana cand devin moi.

- pune si mazarea verde si lasa pe foc inca 3 minute.

- adauga sare, daca simti nevoia.

- pentru un gust mai dulceag, poti adauga putin mai mult zahar.

- opreste focul si lasa mancarea sa se odihneasca 5 minute.

- serveste fierbinte, alaturi de orez alb aburit.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci ginamay. Reteta originala

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un...