Coaste de vita la cuptor. Ingrediente pentru 5 portii:
- 1,5 kilograme de de coaste de vita;
- o lingura (10 g) de ceapa pudra;
- o lingura (10 g) de usturoi pudra;
- 2 linguri (25 g) de zahar brun;
- o lingura (15 ml) de ulei vegetal sau de masline;
- o jumatate de lingurita (1 g) de chimen;
- o jumatate de lingurita (2,5 g) de sare;
- o lingurita (2 g) de pudra de chili;
- o lingurita (2 g) de boia de ardei afumata;
- sos barbecue pentru servire.
Coaste de vita la cuptor. Mod de preparare:
- elimina pielitele de pe coaste. Desfa-o usor de la capat cu un cutit, apoi trage-o cu mana. Arunca pielitele(membranele);
- amesteca uleiul cu condimentele ntr-un castron, Ar trebui sa obtii un amestec faramicios;
- condimenteaza coastele pe ambele parti cu amestecul faramicios;
- lasa coastele sa se odihneasca maximum 2 ore la temepratura camerei. Daca e prea cald in bucatarie(peste 24 -25 grade), e suficient sa le lasi doar o ora. Altfel, risti sa le umpli de bacterii nesanatoase!
- infasoara coastele in folie de aluminiu , apoi pune-le intr-o tava pentru copt, pe un singur rand;
- introdu tava la cuptor;
- gatete coastele circa 4 ore la 121 grade Celsius. Verifica din cand in cand coastele cu o furculita. Daca acesta intra usor in carne, inseamna ca coastele sunt facute. Nu e necesar sa preincalzesti cuptorul, deoarece timpul de gatire e destul de mare;
- desfa folia si prajeste coaste inca 5 minute pe gratarul cuptorului. Lasa coastele in tava. Astfel se vor rumeni cat trebuie;
- taie coastele si serveste-le cu sos barbecue. Poti pastra coastele gatite intr-un recipeint ermetic pana la 4 zile.
Citeste si: Cum se gatesc coastele de porc