Retete pentru Revelion: Tagine de pui

Retete pentru Revelion: Tagine de pui

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, dar te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, o reteta marocana care va dezmierda chiar si papilele gustative ale unui mofturos. Ne referim la tagine de pui.

Tagine de pui. Ingrediente pentru 4 persoane:

- un pui (sau pulpe de pui, aproximativ 1 kg);

- 2 cepe mari, tocate fin;

- 3-4 catei de usturoi, tocati;

- 2 lamai confiate / o lamaie proaspata;

- 100 g de masline verzi (sau mov);

- 2-3 linguri de ulei de masline;

- o legatura de coriandru proaspat (sau patrunjel);

- o lingurita de turmeric;

- o lingurita de ghimbir pudra;

- o lingurita de boia dulce;

- o jumatate de lingurita de scortisoara (optional, pentru un gust autentic);

- sare si piper dupa gust;

- 500 ml de supa de pui / apa calda.

Tagine de pui. Mod de preparare:

- amesteca turmeric, ghimbir, boia, scortisoara, sare si piper intr-un castronel;

- freaca bucatile de pui cu amestecul de condimente si lasa-le la marinat timp de 30 de minute (sau chiar peste noapte, pentru mai multa aroma);

- intr-un tagine traditionala(adica o cratita adanca din Maroc) incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si gateste-le pana devin aurii si moi;

- pune bucatile de pui in tagine si rumeneste-le usor pe toate partile;

- toarna supa de pui sau apa calda in cratit a, astfel incat puiul sa fie pe jumatate acoperit. Redu focul si acopera vasul. Lasa sa fiarba incet timp de 30-40 de minute;

- adauga lamaile confiate (taiate in sferturi sau felii) si maslinele. Gateste inca 10-15 minute fara capac, pentru ca sosul sa se reduca si aromele sa se intensifice.

- presara coriandru proaspat tocat deasupra si serveste tagine-ul fierbinte cu paine proaspata sau cuscus.

- poti adauga sofran peste pui, pentru o aroma marocana autentica.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Retete pentru Revelion: Rulouri cu somon afumat si crema de branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un...