1. Detergentul...malai. Oricat vei fi de atenta, tot o sa ai parte de pete prin bucatarie. Daca ti-a scapat ulei pe fata de masa si ai observat imediat, poti remedia problema in doar cateva minute! Acopera pata cu malai. Lasa-l acolo vreme de 15 minute. Strange , apoi, malaiul si vei fi surprins: pata a disparut ca prin minune! De fapt, malaiul a curatat locul, dar sa nu mai spui nimanui! :)
2. Pui pane cu...pufuleti. Nu, nu e o gluma! Daca vrei sa prepari, rapid, un pui pane, ai optiunea de a folosi pufuletii pentru o crusta delicioasa! Combinatia clasica de faina, ou si pesmet, e excelenta, dar deloc rapida. Asa ca daca te grabesti, ia o punga de pufuleti si freac-o in palme pana acestia se fac pulbere. Intinde, apoi, praful pe o farfurie si da carnea prin el, exact cum procedezi cand faci un pane obisnuit. Nu mai trebuie decat sa il pui la foc! Vei obtine un pui pane foarte gustos!
3. Detergentul...coji-de-ou. Stim ca arunci, repede, cojile de la oua. E normal, nu vrei sa faci mizerie! Insa, inainte de a le arunca in cosul de gunoi, te sfatuim sa te uiti prin chiuveta. poate ai vreo sticla murdara de bulion, sa zicem. In loc sa pierzi timpul folosind peria speciala pentru sticle, mai bine introdu cojile de ou in sticla, adauga putina apa, apoi clateste bine pentru cateva secunde. Varsa apa. Acum ai in mana o sticla foarte curata, ca noua, am putea spune!
4. Ambalajul din plastic...punga de gheata. Ai cumparat niste bomboane ambalate frumos si asezate fiecare la locul ei in cutia de plastic? Dupa ce le-ai mancat, nu arunca ambalajul. Toarna apa potabila in compartimentele unde au stat bombonelele. Baga cutia la congelator. In cateva ore, o sa ai cuburi de gheata, chiar daca nu ai cumparat pungi speciale. Evident, aceasta metoda este economica. Punga de gheata are o utilizare unica. Cutia de bomboane o poti folosi pana te plictisesti. :)
5. Dopul de pluta, sistem de pastrare a condimentelor si alimentelor din pungi. Dupa ce ai desfacut, sa zicem, punga de orez, e necesar sa o tii cumva stransa la gura pentru a nu orezul de praf. O varianta ar fi carligul de rufe, insa daca ai multe pungi de acest gen, s-ar putea sa ramai cu rufele neintinse :) Asa ca incearca metoda cu dopul de pluta. Pe asta, oricum il aruncai, dupa ce savurai un vin bun. Asadar, taie dopul pe cant, pana la jumatatate. Se va forma o fanta care va fi, de fapt, lacatul pentru punga ta de orez! Ingenios, nu-i asa?