Casa. Cinci IMPROVIZATII care iti vor folosi NEGRESIT!

Casa. Cinci IMPROVIZATII care iti vor folosi NEGRESIT!

Casa ta poate deveni neprietenoasa cand trebuie sa rezolvi ceva urgent si nu ai ustensilele necesare. De multe ori, trebuie sa improvizezi pentru a salva situatia. Daca nu te pricepi si ai o imaginatie saraca, iti va fi imposibil. Azi, iti prezentam cinci trucuri care te pot scoate din necazuri.

1. Staniolul. Daca ai un aparat radio ori un walkman si s-a intamplat sa cumperi o baterie mai...scurta, n-o arunca! Ai nevoie de o bucatica de staniol pentru a rezolva problema! Mototoleste staniolul, fixeaza-l pe arcul de alimentare(plusul destinat bateriei) si apoi introdu bateria! Vei putea asculta, din nou, muzica sau emisiunea preferata si asta pentru ca staniolul functioneaza ca un conductor electric! Incredibil, nu-i asa?

2. Balonul de umflat. Urmeaza sa primesti musafiri de seama, dar n-ai decat pahare simple, fade? Poti improviza cu usurinta! Cateva baloane de umflat colorate te vor ajuta. Taie balonul pe jumatate. Introdu, apoi, partea de jos pe circumferinta paharului, in partea sa inferioara(fundul paharului). Cu 4-5 baloane de culori diferite, poti obtine o cromatica superba pentru paharele tale!

3. Magnetul. Cu un simplu magnet, poti tine sub control lucruri metalice de care ai nevoie, dar le cam uiti prin casa. Spre exemplu, daca nu iti mai aduci aminte pe unde ai lasat cheile, e cazul sa folosesti acest truc! Lipeste minimagnetul pe interiorul intrerupatorului de lumina. Vei da carcasa de plastic jos(fata intrerupatorului), lipesti magnetul pe sistemul metalic din perete,  apoi pui fata la loc. Astfel, vei putea lipi cheile de intrerupator. Cine va intra in casa sigur te va considera un magician. Sa lipesti metalul de plastic?!

4. Metoda bateria. Poti verifica simplu daca o baterie mai este functionala. Da drumul acumulatorului pe care il testezi de la 10-15 centimentri, deasupra unei mese. Daca mai este in termen, va ramane in picioare, daca pica la orizontal, bateria e deja consumata!

5. Cheia improvizata pentru strangerea suruburilor. Nu ai trusa de scule si trebuie neaparat sa desfaci sau sa strangi un surub de la scaun, sa zicem? Ai o solutie incredibil de simpla! Dintr-un surub cu cap hexagonal si o piulita, poti face o cheie care se mareste si se micsoreaza! Cum? Fixezi piulita pe surub, astfel incat distanta dintre capul hexagonal si aceasta sa functioneze ca o cheie! Mai ai nevoie de cheia franceza?! :)

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

E debandada mare in bucatariile gospodinelor din Romania. Doar e perioada Craciunului! Vase murdare, lucruri pe care...
Exista o multime de trucuri de uz casnic care iti pot usura munca. Unele dintre ele au...
Un truc practic poate scoate pe oricine dintr-o situatie foarte dificila. Sa zicem ca ai ajuns in...