Cum sa faci singur 12 reparatii comune in casa

Cum sa faci singur 12 reparatii comune in casa

Exista o serie de probleme care pot interveni intr-o locuinta, asadar este important sa le remediem pe cont propriu. Iata cum puteti face 12 reparatii comune in casa:

1. Desfundarea unei chiuvete se poate realiza cu usurinta prin desprinderea surubului de prindere a tevii de scurgere si curatarea cotului acesteia. Este indicat ca dupa prinderea partilor componente la loc, sa dati drumul la apa fierbinte, pentru a curata bine toata scurgerea.

2. Strangerea suruburilor desfacute se poate realiza cu ajutorul unei bucati de ata de cusut, infasurate in jurul surubului in directia acelor de ceasornic, care sa actioneze ca o piulita, intre surub si lemn, pentru a impiedica desurubarea.

3. Intarirea stabilitatii picioarelor scaunelor din lemn se poate realiza prin aplicarea unor tije de lemn, orizontale, intre acestea, cu ajutorul unui lipici puternic.

4. Etansarea ferestrelor se poate realiza cu ajutorul unui silicon special, aplicat in jurul acestora, pentru a impiedica intrarea aerului rece pe langa acestea.

5. Prevenirea inundarii toaletei se poate face in mod econom, prin inlocuirea flotorului stricat, care nu se mai ridica singur.

6. Oprirea scartaitului usilor se poate face prin aplicarea unui strat de vaselina sau de pudra de grafit pe balamale. Daca situatia nu se remediaza, puteti incerca sa strangeti suruburile balamalelor.

7. Remedierea scartaitului podelelor se poate realiza cu ajutorul unor cleme introduse in spatiile libere dintre acestea, care odata prinse, se pot pierde sub covor.

8. Eliminarea zgarieturilor de pe mobila se poate face prin aplicarea de ceara pigmentata, de culoarea mobilei respective.

9. Reconditionarea plintelor se poate face prin curatarea lor cu un smirghel si prin acoperirea zgarieturilor cu putin chit pentru lemn. Dupa ce chitul se usuca, aplicati un strat de vopsea si plintele vor arata ca noi.

10. Curatarea depunerilor de calcar din bucatarie si din cabina de dus se poate realiza prin aplicarea unui strat de bicarbonat de sodiu pe portiunile afectate si prin pulverizarea unei solutii pe baza de apa si otet, permitand ca acestea sa se combine cateva minute. Frecati apoi zonele afectate cu ajutorul unei perii de sarma si le veti curata perfect.

11. Prevenirea imperfectiunilor in stratul de vopsea aplicat pe perete se poate realiza prin descoperirea cauzei umezelii care le produce, cum ar fi scurgerea unei tevi din perete. Odata remediata problema, vopseaua va putea fi aplicata uniform.

12. Restabilirea presiunii la nivelul capului de dus se poate realiza prin desfundarea gaurilor acoperite de calcar, cu ajutorul unei solutii speciale. Daca problema este slabirea furtunului, puteti aplica banda autoadeziva pentru a impiedica scurgerile de apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa va faceti reparatiile in casa pe cont propriu este bine sa evitati anumite lucruri,...
De cele mai multe ori aparentele inseala. Astfel, unele reparatii de acasa pot parea dificile, insa sunt...
Reparatiile din locuinta nu necesita neaparat implicarea unor mesteri. Le puteti face chiar voi, fara prea mari...