Ai grija de sanatatea ta! Arunca lucrurile astea din baie

Ai grija de sanatatea ta! Arunca lucrurile astea din baie

Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din pacate, nu le dai atentie, dar ele sunt acolo si pot cauza probleme de sanatate. Iata o lista de 11 chestii pe care oamenii le uita, pur si simplu, in baie. Speram ca dupa lecturarea randurilor de mai jos, o sa incepi sa pui ordine printre ele; ba chiar sa arunci elementele nocive sau nefolositoare!

Buretele Lufa. Cu totii, probabil, folosim acest burete la dus. E util si relaxant, insa nu-l uita cu lunile in baie! Specialistii recomanda schimbarea buretelui la maximum 30 zile. Deoarece este tinut in mediu umed, buretele se poate umple de ciuperci precum mucegaiul. Bacteriile pot, de asemenea, coloniza,fenomen ce poate provoca infectii la nivelul pielii. Asadar, nu folosi buretele mai mult de o luna, iar daca acesta emana un miros ciudat/neplacut si s-a decolorat vizibil, arunca-l!

Antibioticele. In primul rand, aceste medicamente nu au ce cauta in baie! Condensul le poate deteriora rapid, iar eficienta va fi scazuta drastic. In plus, antibioticele trebuie aruncate inainte de data expirarii. Pe langa ineficienta, medicamentele trecute pot declansa dezvoltarea rezistentei la antibiotice. Practic, le vei lua degeaba cand vei mai avea nevoie…

Pasta de dinti. O pasta de dinti se foloseste, in general, o perioada de 12-18 luni. Asta daca e pastrata in conditii optime. Adica, cu capacul pus dupa fiecare utilizare si intr-un loc nici prea cald, nici prea rece. De asemenea, arunca pasta de dinti cand isi schimba gustul sau mirosul. Daca au loc aceste modificari, inseamna ca ingredientele sale s-au separat ori cristalizat.

Antibioticele unguent. Aceste unguente contin, de obicei, ingrediente active, antibacteriene. Asa ca tinute in conditii precare, isi pot pierde eficacitatea rapid. De obicei, acest tip de unguent trebuie aruncat cu 2-3 luni inaintea datei de expirare trecute pe ambalaj.

Tampoanele interne. Arunca tampoanele dupa maximum doi ani, chiar daca pe ambalaj e trecuta o perioada mai mare de utilizare. Iar daca obisnuiesti sa pui tampoanele sub chiuveta, nu o mai face! Umiditatea e mare acolo. In plus, nu stii cand chiuveta poate curge pe unde nu trebuie…Daca nu sunt depozitate intr-un loc curat si uscat, tampoanele se umplu de bacterii si de mucegai. In aceasta nedorita situatie, nici ambalajul nu va mai fi de folos!

Sapunul. La fel ca un vin bun, sapunul solid poate fi folosit si dupa ani intregi de la data fabricarii. Odata ce l-ai expus, insa, la apa, sapunul trebuie consumat relativ repede. Oricum, nu-l tine intr-o savoniera care sa retina apa, deoarece se va umple de microorganisme, care apoi pot provoca iritatii la nivelul pielii. Daca sapaunul se inmoaie peste masura si se decoloreaza, arunca-l! Inseamna ca e plin de bacterii!

Periuta de dinti. Dupa trei luni de utilizare normala, periuta de dinti ar trebui schimbata, deoarece nu va mai fi la fel de eficienta in inlaturarea tartrului din cavitatea bucala. Mai mult, ar fi bine sa schimbi periuta ori de cate ori observi ca s-a deteriorat. Asigura-te ca ai intotdeauna o periuta noua de rezerva!

Aparatul/lama de ras. Durata de viata a unei lame de ras depinde de utilizare. O lama clasica ar trebui inlocuita dupa 3-4 utilizari. La fel si aparatul de ras, indiferent de numarul de lame(2 pana la 5). O lama de ras folosita peste masura nu va mai da randament. Risti, astfel, sa te iriti/tai si nici nu te vei barbieri ca la carte!

Cremele antiacnee. Cremele de acest tip, in general, nu au data de expirare trecuta pe ambalaj. Totusi, trebuie sa stii ca nu e bine sa le folosesti mai mult de 6 luni. Dupa aceasta perioada, eficienta va scadea , deoarece ingredientul activ isi pierde din forta.

Benzile pentru albirea dintilor. Termenul de garantie este, de, obicei, de un an, in cazul acestor produse. Totusi, le poti prelungi viata, pastrandu-le la rece, in frigider. Medicii recomanda sa le folositi in perioada de valabilitate, deoarece sunt mai eficiente.

Lotiunile de protectie solara. Tine cont de data de expirare trecuta pe ambalaj. Daca nu exista asa ceva, arunca lotiunea dupa 2 ani de la momentul cumpararii. De asemenea, daca se schimba consistenta lotiunii, arunc-o, deoarece ingredientele au devenit ineficiente. Nu de altceva, dar risti sa te prajesti la soare, crezand ca te afli sub protectie…

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in...
Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...