Zece ponturi de pastrare indelungata a alimentelor

Zece ponturi de pastrare indelungata a alimentelor

Pastrarea indelungata a alimentelor reprezinta o problema de care se loveste orice gospodina, la un moment dat. Iata 10 ponturi in acest sens:

1. Telina se pastreaza proaspata cel mai bine la frigider, invelita in  folie de plastic.

2. Painea se pastreaza un timp indelungat, in congelator.

3. Fructele de padure se pastreaza cel mai bine in ambalajul in care au fost cumparate.

4. Pasta de rosii ramane proaspata un timp indelungat, daca este congelata intr-o punga sau intr-o tavita pentru cuburi de gheata.

5. Ciupercile raman proaspete mai mult timp, daca sunt pastrate intr-o punga de hartie, la frigider.

6. Branza cu smantana se pastreaza un timp indelungat, daca cutia este intoarsa invers, deoarece se formeaza un un vid, ce nu permite aerului sa patrunda si sa deterioreze continutul.

7. Sparanghelul se pastreaza cel mai bine cu tijele intr-un recipient cu apa, ca si florile. Acoperiti inflorescenta cu o folie de plastic si pastrati-l la frigider.

8. Merele se pastreaza foarte bine, daca nu exista vreunul stricat intre ele, care sa elimine etilen si sa le strice pe celalalte.

9. Folositi congelatorul pentru a pastra alimentele un timp mai indelungat, mai ales daca acestea se apropie de data expirarii.

10. Faceti ordine in frigider, pentru a permite aerului sa circule, pastrand alimente proaspete si reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un...
Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii,...
Desi nu exista nicio dovada palpabila ca vreun aliment poate cauza acnee, unele mancaruri pot agrava aceasta...