Cum sa pastrezi alimentele. Metode neobisnuite, dar eficiente

Cum sa pastrezi alimentele. Metode neobisnuite, dar eficiente

Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe ori, din pacate, cumparam mai mult decat ar trebui. Facem stoc , asa cum spunem noi, romanii. Tot din nefericire, ajungem in pozitia de a arunca mult, deoarece alimentele perisabile nu tin pe o perioada prea lunga. Totusi, avem la dispozitie anumite trucuri care ne permit sa le prelungim viata. Sa vedem despre ce este vorba!

Cum sa pastrezi alimentele. Metode neobisnuite, dar eficiente:

Castraveti. Tinuti chiar si la rece, castravetii nu rezista mai mult de cateva zile. Se inmoaie si isi schimba gustul. Le poti , insa, prelungi prospetimea! Inveleste fiecare castravete in prosoape de hartie. Apoi, introdu castravetii intr-o punga cu fermoare(ziplock).

Iaurt si smantana. Aceste alimente se acresc in 2-3 zile, daca recipientul e desfacut. Se intampla deoarece bacteriile din interior isi fac de cap. Pentru a preveni raspandirea agresiva a acestora, e suficient sa pastrezi recipentele in frigider cu...gura in jos! Bacteriile nu se vor mai inmulti la fel de repede!

Faina. In faina pastrata necorespunzator isi poate face loc destul de rapid gandacul de faina(Tribolim destructor). Pentru a impiedica acest fenomen, ar trebui sa pui o guma de mestecat cu aroma de menta in interiorul pungii. Lasa guma in folie. Daunatorii nu se vor mai apropia!

Capsuni. Spala incet capsunile intr-un amestec din 2 linguri de otet si 3 cani de apa! Ele vor ramane ferme pentru o periaoda mai lunga.

Rosiile congelate pot fi folosite in sosuri si supe. Tomatele pot fi pastrate pana la 6 luni in congelator!

Verdeturi. Infasoara verdeturile(marar, patrunjel etc) intr-un prosop de hartie usor umed , apoi baga verdeturile intr-o punga de plastic. Incearca sa elimini aerul din punga pe cat posibil! Pune punga in frigider. Ierburile vor ramane proaspete si nu se vor ofili timp de cateva saptamani!

Paine. Pentru a mentine painea moale si fara mucegai, pune o tijna de telina in punga in care o pastrezi.

Zahar. Pentru a impiedica stricarea zaharului(mai ales a celui brun), adauga cateva bezele in recipientul in care il tii.

Mar feliat. Ai feliat marul, dar nu-l mai mananci imediat? Strange-l la loc(pune sferturile de mar laolalta) cu un elastic pentru bani(igienizat, bineinteles). Tine, totusi, minte ca marul isi va schimba culoarea(se va maroni) chiar si in aceste conditii, dupa vreo 2 ore.

Avocado necopt. Daca vrei sa grabesti procesul de coacere a unui avocado, pune-l in contact cu o banana. Baga-l , mai exact, in punga astfel incat sa atinga banana. Coaja de banana emite un nivel ridicat de etilena, subtanta care grabeste coacerea frcutului de avocado.

Fructe uscate. Pastreaza fructele uscate intr-un recipient de sticla ermetic intr-un loc racoros. In acest fel, fructele se vor pastra moi pentru mai mult timp.

Salata verde. Infasoara salata intr-o bucata de folie de aluminiu. Astfel, aceasta va ramane proaspata timp de 4 saptamani.

Fructe congelate. Fructele spalaate, introduse in punga si bagate la congelator prezinta un mare neajuns: se lipesc si astfel vei fi nevoit/a sa le folosesti pe toate dupa decongelare! Pentru a preveni acest fenomen, pune-le pe o farfurie cu mici distanate intre ele, apoi introdu farfuria la congelator! Dupa congelare , muta-le in punga clasica! Nu se vor mai lipi una de alta!

Lamaie taiata. Ai folosit doar o jumatate de lamaie? Nu o arunca pe cealalta. Da-o prin sare, apoi pune-o pe o farfurie la frigider. Isi va pastra aroma si culoarea!

Citeste si: Cum sa pastrezi un avocado verde

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este...
Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata...
Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa...